Nou augment d’aturats al mes de febrer. N’hi ha 3 més que al gener. En total, 514 arenyencs busquen feina

 Ara hi ha 514 persones a Arenys de Munt que busquen feina a través del SOC, tres més que al gener, quan n’hi havia 18 més respecte del desembre. Pel que fa a la comparació interanual, respecte del febrer de 2020 l’atur ha augmentat en 95 persones. Cal dir que les variacions interanuals des del febrer de 2020 endavant han estat totes a l’alça, ja que tots els mesos hi ha hagut més persones aturades que 12 mesos abans, fins i tot abans de l’estat d’alarma del mes de març. Per això la diferència interanual de persones aturades des d’aquest mes ja no serà tan gran com en els mesos anteriors; per exemple, aquest gener la variació interanual va ser de +111 persones. La sèrie de dades de persones aturades des del 2014 a Arenys de Munt ens mostra que els mesos de febrer, tot i ser irregulars, es tendeix a què aquesta xifra disminueixi. Observant l’evolució de l’atur en el darrer any, veiem que el febrer ha estat el segon mes més elevat en nombre d’aturats, només superat per l’agost. De fet, l’atur ha pujat en els diferents àmbits territorials del nostre entorn, excepte al Maresme. Analitzem les dades i ho fem saludant a Mercè Vives, técnica d’Ocupació de l’Ajuntament d’Arenys de Munt.

I com comentàvem, l’atur registrat torna a pujar el mes de febrer en 4.209 persones a tot el país i situa el nombre de persones inscrites a les oficines d’ocupació per sobre de les 512.000. Són xifres que ens remunten a la situació de fa 5 anys i que no tenen en compte les 190 mil persones afectades per expedients de regulació temporal. L’atur ha continuat pujant al febrer a Catalunya el 0,8 per cent i ho ha fet en tots els sectors d’activitat, excepte la construcció, que ha aguantat el cop, igual que ha passat a Arenys de Mujnt i que ara ens comentava Mercè Vives. Tot i això és cert que s’han fet encara menys contractes que el mes passat i, respecte a fa un any, tant la contractació indefinida com la temporal sumen caigudes de gairebé el 30 per cent. L’única dada positiva l’increment del nombre d’afiliacions a la Seguretat Social, com ha explicat el director general de Relacions Laborals, Enric Vinaixa

Vinaixa també ha reconegut que els col·lectius més febles han estat els més perjudicats.

Sobre els ERTOS, Vinaixa ha avançat que en els proper dies el govern es reunirà amb els agents socials per implementar el complement extraordinari que les persones afectades cobraran no més enllà del 15 de març. Vinaixa també ha reclamat al govern central que agiliti el procés per adjudicar els fons per a les polítiques actives d’ocupació, que encara no s’ha definit.