Només el PSC s’absté al punt del Ple sobre el Pla de Subvencions. La resta es va aprovar per unanimitat

El ple d’ahir de l’Ajuntament d’Arenys de Munt va aprovar el Pla Estratègic de Subvencions 2020/2023 amb els vots de tots els grups politics menys els PSC que es va abstenir. El pla contempla totes les subvencions que l’Ajuntament té previst atorgar en el transcurs de l’actual mandat, tot i que pot ser modificat en un futur. L’Alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sánchez, va llegir acords del punt.

Per la seva part la regidora del PSC, Vanesa Muñoz, va explicar que s’abstenien perquè consideren que la majoria de les subvencions haurien de ser de lliure concurrència. A més a més també troben a faltar subvencions destinades a infants amb dificultats.

El ple va aprovar també per unanimitat la proposta d’encàrrec de la gestió del padró d’habitants a la Diputació de Barcelona. Josep Sánchez va explicar que el punt consisteix en una actualització d’un encàrrec de gestió firmat amb la Diputació l’any 1997.

Pel que fa a la proposta del grup CUP de delegar en la Junta de Govern Local el sorteig de meses electorals també es va aprovar per unanimitat. El regidor de la CUP, Guiu Muns, va ser l’encarregat de llegir els acords de la proposta. Escoltem un fragment.

El ple també va aprovar per unanimitat declarar Arenys de Munt “zona catastròfica” desprès del temporal Glòria. L’encarregat de llegir el text va ser l’Alcalde, a qui escoltem.

En aquest ple només s’hi va presentar una moció, d’ERC i per declarar Arenys de Munt “municipi feminista”. La regidora d’Igualtat, Mari Àngels Gros va llegir els acords. Escoltem un fragment de la intervenció.

I en el ple d’ahir es va presentar un punt d’urgència. Es tracta de la compra agregada de l’energia elèctrica amb l’Associació Catalana de Municipis. Un punt que es va aprovar per unanimitat. L’Alcalde d’Arenys de Munt i regidor d’Economia, Josep Sánchez, va explicar que en el termini d’un any es podrà decidir si es continua delegant les competències o l’Ajuntament assumeix la gestió.

Podeu escoltar el ple sencer a través del web de Ràdio Arenys de Munt, a la carta.