No es pot entrar ni sortir de Catalunya i durant el cap de setmana no es pot sortir ni entrar del municipi des de les 6  del matí de divendres fins a les 6 del matí de dilluns

Hi ha excepcions per motius sanitaris, laborals o de causa major. Es permeten desplaçaments, dins la mateixa comarca, motivats per la visita als cementiris només aquest cap de setmana, o fer activitats esportives individuals a l’aire lliure entre municipis limítrofs. Ho explica la regidora de Sanitat, Maria Àngels Gros.

I per tal de controlar que no es realitzin desplaçaments injustificats, la Policia Local farà controls a les entrades i sortides del poble. Ho explica el Cap de la Policia, Xavier Geli.

L’activitat social i els desplaçaments fora del domicili s’han de reduir al màxim possible. El contacte social s’ha de limitar als grups bombolla, és a dir, a grups de persones que es relacionen entre si generant un espai de confiança i seguretat. Es prohibeixen les trobades i reunions de més de 6 persones tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic.

Aquesta limitació no és aplicable al dret de manifestació, el qual podrà ser exercit en les condicions que determini l’autoritat competent, i sense perjudici del compliment de les limitacions establertes amb caràcter general per les autoritats sanitàries en els espais públics.

Els establiments i locals comercials que tinguin una superfície de més de 800 metres quadrats no poden obrir, mentre que els serveis i comerç minorista poden obrir fins a les 9 del vespre amb un aforament del 30%.

Els establiments d’alimentació, begudes, productes higiènics, altres productes de primera necessitat, farmàcies, ortopèdies, òptiques i centres de veterinària, han de reduir l’aforament al 50% de l’habitual.

Els restaurants i bars només poden oferir servei de menjar per emportar, màxim fins a les 9 del vespre. D’altra banda, podran realitzar el servei a domicili fins les 11 de la nit.

Es suspenen les activitats culturals d’arts escèniques i musicals, com ara teatres, cinemes, auditoris o similars, tant en recintes tancats com a l’aire lliure en els espais especialment habilitats.

En aquest sentit, el Centre ha cancel·lat la sessió de cinema prevista per diumenge i l’obra de teatre Manda Carallo, que s’havia d’estrenar el cap de setmana del 14 i 15 de novembre. A més a més també queden suspeses totes les activitats extraescolars que organitza el Centre. Ho detalla el president de l’entitat, Esteve Torrent.

Les biblioteques de nou només podran oferir el servei de préstec i podran obrir els museus, arxius i sales d’exposicions amb el 33% d’aforament.

En l’àmbit esportiu es suspèn tota l’activitat esportiva, excepte l’esport professional, i es tanquen tots els equipaments esportius, excepte els de tecnificació i lligues professionals.

Per altra banda, es pot fer ús dels parcs i jardins públics i de les àrees de joc infantils fins a les a les 8 del vespre, mentre que es suspenen les activitats cíviques en grup que impliquin assistència presencial i només es podran fer telemàticament.

I en un altre ordre de coses, Arenys de Munt presenta millors dades sanitàries que a l’inici de setmana

Precisament dilluns parlàvem que Arenys de Munt s’havia aixecat amb les dades més preocupants des de l’inici de la pandèmia. 4 dies després sembla que la situació ha millorat lleugerament i l’índex de rebrot es situa per sota dels 1.000 punts.