Mossèn Joan Soler creu que aquest Nadal el missatge que més convé al món és parlar d’esperança

Nadal sens dubte és l’època de l’any on la gent està més tova, és més solidària, hi ha més emocions a flor de pell, tant si tenim la sort de viure amb canalla, que viuen les festes amb passió i bogeria, o si tenim la desgracia d’enyorar a algun familiar estimat. I per sobre de tot, per molt que ara des de molts àmbits s’intenti dissimular-ho, Nadal és una festa religiosa, i és el que li dona sentit. Nadal és el dia del naixement de Jesús, el fill de Deu, i durant aquests dies ni més ni menys que això és el que es commemora. En aquesta festa s’hi barregen tradicions més paganes, com el caga-tió o l’arribada del Pare Noel, però l’esperit religiós es manté intacte amb l’arribada dels Reis d’Orient, recordant els savis que van visitar Jesucrist a l’establia fa 2022 anys. Per tant, qui viu amb gran espiritualitat les festes de Nadal és Mossèn Joan Soler, rector d’Arenys de Munt. Coincideix amb l’afirmació de que pels volts de Nadal la gent és més solidària i té més bon cor.

A l’Església es fan diverses celebracions religioses. El primer que fem a casa, i que també han fet a la parròquia, és anar comptant els dies que falten per Nadal, amb un calendar d’advent. Però no hi ha bombons ni figuretes nadalenques a dins, sinó que a cada dia un infant de Catequesi hi deixa un missatge.

Ahir es va fer la celebració comunitària del perdó que es fa sempre abans de les Pasqües, la de Nadal i la de Resurrecció. I les grans celebracions ja seran per Nadal. Dissabte dia 24 s’inaugura el pessebre, es fa la Missa del Gall, i l’endemà, dia de Nadal, també hi ha missa a les 11h amb la celebració del naixement de Jesús. En aquestes celebracions Mossèn Joan Soler hi oferirà un missatge conciliador i d’esperança pel nostre món.

Aquests dies previs a nadal s’han fet misses a les residències de Gent Gran. El dia 28 de desembre es fa la Trobada d’Escolans del Bisbat de Girona. Aniran a Banyoles. El dia 1 es fa la festa de la Mare de Déu, a  les 11 del matí. Tot plegat acabarà amb la festa de Reis, i a la tarda a l’església hi haurà concert amb la Soprano Magdalena Campassol, Vicenç Herrero, Jose Antonio Cabo, Dolors Gil i Joan Vallcorba, que oferiran àries d’òpera, cançó catalana i nadalenca.