Mocions i precs i preguntes que es presenten demà a ple

En el ple de demà de l’ajuntament d’Arenys de Munt, el grup de la CUP presentarà una moció per sol·licitar l’apropament dels presos catalans Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Joaquim Forn i Oriol Junqueras.

El regidor de la Cup, Josep Manel Ximenis, ha explicat que el que volen és que s’alliberin els presos, però que mentre siguin a presó es puguin derivar a una presó catalana, per el patiment que això suposa tant per els presos com per les seves famílies.

El regidor ha comentat que el fet de que els presos siguin a Madrid és una injustícia per part de l’Estat Espanyol, ja que les lleis tant internacionals com espanyoles, marquen que els presos siguin a prop del seu domicili.

I el PDeCAT presentarà una moció per declarar el 27 d’octubre festa de caràcter nacional. El regidor Marc Tarrés ha explicat que es tracta de posar en valor aquesta data celebrant el Dia de la República, sense deixar de banda la Diada del 11 de setembre.

Amb la moció també es vol demanar que mentre aquest Dia de la República no sigui oficial, a Arenys de Munt l’ajuntament el declari festiu i el celebri promovent actes.

Es un ple ordinari i per tant hi haurà precs i preguntes. El PSC preguntarà sobre les multes d’aparcament i de trànsit que ha posat la policia local durant l’any 2017 i sobre quantes s’han cobrat.

També preguntarà sobre la voluntat de fer una consulta sobre la construcció del Centre Cívic al barri de Sant Carles i sobre la recaptació teòrica i real de l’IBI un cop finalitzat l’exercici 2017.

El PSC també presentarà un prec perquè el govern municipal permeti demanar la bonificació en el rebut de l’aigua durant tot l’any i no tan sols en el primer trimestre de l’any.

Per la seva part la CUP presentarà un prec per posar ‘1 d’octubre del 2017’ a un espai o equipament públic del poble, preferiblement una plaça cèntrica.

També preguntarà sobre quan es traurà la segona antena de Movistar, que era provisional, de l’espai del cementiri i sobre el control i manteniment de l’enllumenat públic.

La Cup també presentarà un prec perquè es pintin les línies que delimiten els espais d’aparcament en els carrers reasfaltats.

El PDeCat preguntarà sobre les indemnitzacions dels sinistres.

I finalment el PP preguntarà sobre els nous intents de robatoris a les cases de Ca l’Aranyó i sobre la neteja dels carrers adjacents més afectats per les obres de la riera.

El ple és demà a les 8 del vespre a la Masia de Can Borrell i el podreu seguir per la ràdio.