Milloren a poc a poc les dades epidemiològiques a Arenys de Munt, però la taxa R0 encara està per damunt de l’1

Les dades de contagis i risc de rebrot de covid-19 a Arenys de Munt es manté a nivells molt alts, però les dades han millorat respecte a les xifres de la setmana passada. ho valorava la regidora de sanitat Mari Àngels Gros Argelés a l’informatiu

 Referent a aquesta qüestió, divendres explicàvem les dades de vacunació al Maresme i a Arenys de Munt i avui ho podem comentar també amb la regidora. Exacte. Concretament explicàvem que 892 persones d’Arenys de Munt ja estan vacunades contra la covid-19 perquè han rebut almenys una dosi del vaccí. I són 300 les persones del poble que han rebut dues dosis. En total, doncs, són 1192 arenyencs els que ja han rebut algun tipus de protecció contra el coronavirus sars-cov-2, que fa un any que té el planeta aturat.

Arenys de Munt té un total de població de 9.121 habitants a data de l’any 2020. Per tant, un 13% de veïns ha rebut la vacuna, o bé amb una dosi o amb les dues. Desgranant la xifra observem que els immunitzats per haver rebut dues dosis de vacuna són un 3’2% de la totalitat d’arenyencs. Si mirem els que han rebut una sola dosi la xifra puja fins al 9’7%. Les dades a Arenys de Munt són molt similars a les de tota la comarca i de Catalunya en global.

I l’Agència del Medicament Europea va aprobar dijous passat la quarta vacuna contra la Covid: la de Janssen. L’avantatge d’aquesta respecte a les vacunes de Pfizer, Moderna i AstraZeneca és que s’administra amb una sola dosi, cosa que permetria accelerar els plans de vacunació. Té un altre gran avantatge i és que es pot conservar en una nevera, perquè no necessita temperatures tan baixes. En els assajos clínics ha mostrat una eficàcia del 66,3% amb una sola dosi, pero Johnsson&Johnsson diu que l’eficàcia arriba al 85%.

Hem, comentat les xifres de vacunació amb la regidora de Sanitat, Mari Àngels Gros Argelés