Mila Gispert Sangerman i Carles Pujalte Vizcaíno han rebut premis a la Mostra Literària del Maresme

La Mostra Literària del Maresme té guanyadors d’Arenys de Munt. Mila Gispert Sangerman va ser el primer premi de la categoria de prosa del Grup A, per infants de 6 a 8 anys, amb el conte “la porta misteriosa”. I Carles Pujalte Vizcaíno va tenir el segon premi a la categoria Grup F- Prosa, per més grans de 26 anys, amb converses d’escala.

D’entrada cal destacar que la Mostra Literària maresmenca ha tornat al lloc on va començar. El Masnou va acollir l’acte de lliurament de premis de la primera edició, el 28 d’abril de 1984, i ha tornat a ser el municipi on 40 anys després s’han aplegat autoritats locals i les maresmenques i maresmencs premiats.

La Mostra Literària del Maresme va ser una iniciativa de les regidories de Cultura dels ajuntaments de Premià de Mar, Vilassar de Mar, Vilassar de Dalt, Cabrils, Tiana, Alella, Teià, El Masnou, Montgat, Argentona i Dosrius. Aquests 11 municipis presentaven el certamen l’any 1984 defensant que “un dels nostres objectius prioritaris ha d’ésser el foment de tot alló que contribueixi a la formació i la consolidació d’una veritable consciència comarcal, base fonamental de qualsevol futura divisió territorial de Catalunya que pretengui estar arrelada entre els seus ciutadans” .

40 anys deprés, la Mostra Literària, impulsada pel Consell Comarcal del Maresme, manté el mateix format: una fase local i una final comarcal i en aquesta edició han concursat obres de 27 dels 30 municipis de la comarca.

El Jurat format per Elisenda Guiu, Guillem Vallejo, Núria Pera i Jaume Prat, ha atorgat els premis, i un d’ells, com dèies, per a una nena d’Arenys de Munt. En el GRUP A – Prosa (de 6 a 8 anys) el Primer Premi va ser per La porta misteriosa de Mila Gispert Sangerman, d’Arenys de Munt. El jurat va valorar l’original forma en què tracta les expectatives d’una nena davant d’una festa d’aniversari, i per la coherència narrativa i la seva bona estructura.

Mila Gispert Sangerman ha parlat per ràdio Arenys de Munt i el primer que ha volgut fer és presentar-se, llegint-nos l’encapçalament del seu relat

I ha definit què és per ella escriure. I ho ha dit ben clar. Escriure és màgic.

I está ben contenta pel premi

El segon premi va ser per Un llit peculiar d’Adrian Arquelladas Bernat, de Montgat. En aquesta mateixa categoria que va guanyar la Mila es va donar un accèsit anomenat La Blancaneus després del final del conte d’Ada López Vilaró, de Cabrils, que capgira el conte popular, aportant una visió molt més actual a la seva protagonista.

I un altre premi que va venir cap a casa va ser el segon premi a la categoria Grup F- Prosa, per més grans de 26 anys Converses d’escala de Carles Pujalte Vizcaíno, d’Arenys de Munt, va ser el text premiat, per ser una historia rodona i ben aconseguida que ens trasllada ràpidament a la vida dels seus dos protagonistes. Això és el que en va dir el jurat al seu acta.

L’Ajuntament també n’ha fet una nota de premsa a la seva web, on felicita i encoratja tots els escriptors i escriptores a continuar escrivint. Alhora, també felicita la feina feta pels mestres de les escoles i la Biblioteca Antònia Torrent i Martori, per la forta implicació que tenen en l’estímul de la literatura a tot l’alumnat d’Arenys de Munt.