Metges de Catalunya qualifica com a “infausta” la precarietat del món laboral sanitari de deu anys cap aquí

El nou secretari general de Metges de Catalunya, Xavier Lleonart, diu que cal reformular el sistema sanitari per afavorir als usuaris i als professionals. Aquest matí, Xavier Lleonart, ha passat pels micròfons del Cafè del Matí i ha parlat de la situació sanitària actual de la qual mai haguessin pensant que viurien. Ha comentat que a part de ser molt dura, la precarietat laboral que arrosseguen des de fa una dècada és “infausta”.

Xavier Lleonart ha estat crític amb les administracions, ja que creu que el món sanitari ha deixat de ser una prioritat, i ara amb la pandèmia “s’han deixat totes les vergonyes sanitàries a l’aire” ha dit.

Per aquest motiu demana que la sanitat torni a ser una prioritat i es busquin noves formules perquè el sistema funcioni.

Referent a les contractacions de sanitaris, diu que el problema no és que no hi hagin, sinó que les contractacions que s’ofereixen són d’absoluta precarietat i això fa que els professionals marxin fora.

Xavier Lleonart fa un crit d’alerta advertint que els sanitaris no podran mantenir la qualitat assistencial i la realitat actual s’acabarà imposant.

Podeu escoltar l’entrevista sencera al programa El Cafè del Matí al web de la ràdio