Més de 10 parelles dedicaran una estona d’esbarjo d’un dia a la setmana a fer Voluntariat per la Llengua

Dissabte va tenir lloc a la Biblioteca d’Arenys de Munt l’acte que inicia la campanya de parelles lingüístiques.

Durant l’acte, tant voluntaris com aprenents es van presentar i es van agrupar per parelles segons la disponibilitat horària.

Una de les voluntàries del programa, Roser Soms, explica que ella ja havia fet de parella lingüística a altres llocs i quan va veure que es feia a Arenys de Munt es va apuntar, ja que considera que enriqueix tan al voluntari com a l’aprenent.

Ha donat la casualitat que la parella que li han adjudicat ja es coneixen de compartir un taller d’escriptura, i ja han quedat per la propera setmana per tal de practicar.

La parella lingüística de la Roser Soms és la Maria Angeles Martínez, de Granada, que s’ha apuntat bàsicament per agafar fluïdesa ja que tot i que sap parlar català, li costa mantenir una conversa.

D’altra banda diversos comerços d’Arenys de Munt s’han sumat a la xarxa d’establiments col·laboradors del voluntariat lingüístic.

Aquests comerços tindran en un lloc visible l’adhesiu que els identifica com a establiments col·laboradors i es comprometen a mantenir el català com a llengua de comunicació amb els clients.