Mataró inaugura un nou CAP amb servei d’urgències que donarà servei a veïns d’Arenys de Munt

La semana vinent s’obre un nou centre mèdic públic a a la comarca. El Departament de Salut obrirà el nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) Maresme, que donarà servei a la ciutadania del Maresme Central, on s’inclou Arenys de Munt. El nou CUAP està ubicat en un edifici annex al Centre d’Atenció Primària El Maresme, a Mataró, i s’hi accedeix per l’entrada que hi ha al passatge Antoni Díaz Conde, cantonada amb el Camí del Mig. Es tracta d’un espai nou, de 550 metres quadrats, totalment remodelat, que compta amb 1 box de triatge, 7 punts de consulta polivalents, 8 punts d’observació i un box de reanimació cardiopulmonar (RCP).

El CUAP Maresme donarà servei les 24 hores, tots els dies de l’any, per atendre les urgències de baixa i mitjana complexitat de medicina general i pediatria. A més, inclou suport vital avançat, amb estabilització inicial fins a l’arribada de les unitats del SEM. També s’hi durà a terme la valoració, orientació i primer tractament d’urgències de més complexitat, fins a la derivació d’aquests casos, així com procediments programats d’infermeria en dies festius, per garantir la continuïtat assistencial de cures i injectables. A més, el nou equipament compta amb recursos diagnòstics com radiologia i servei d’analítica urgent.

Es tracta del primer dispositiu d’aquestes característiques que hi haurà a la comarca del Maresme, per donar resposta des de l’atenció primària a les demandes d’atenció urgent de la població, amb l’ampliació de l’horari i la millora de la capacitat de resolució d’urgències de baixa i mitjana complexitat. El nou CUAP està gestionat per l’Institut Català de la Salut. Ens interessa ampliar-ne la informació i per això saludem a la regidora de Sanitat, Mari Àngels Gros Argelés