Maimí: “M’emprenya veure gent marrana i porca i estic cansat d’haver de recollir la merda dels altres que no ho fan bé”

L’Ajuntament d’Arenys de Munt ha emès una nota de premsa on es diu que s’ha detectat que en diversos punts del poble, les papereres i contenidors presenten un estat lamentable a causa d’actituds incíviques d’una part minoritària de la població, i demanen col·laboració ciutadana per frenar aquests comportaments que perjudiquen la imatge de tot el poble i a tots els arenyencs.

Si. Diu la nota que hi ha bosses d’escombraries directament llençades a una paperera, cosa que no està permesa, i hi ha àrees de contenidors amb gran quantitat de deixalles escampades pel voltant, i restes de roba o bosses senceres deixades al costat de contenidors de reciclatge.

Si bé és cert que les actituds incíviques són pròpies d’una minoria de ciutadans, diu la nota, també és cert que les conseqüències d’aquestes actituds irresponsables perjudiquen a la totalitat de la població, ja que tots els arenyencs patim la brutícia acumulada pels carrers del municipi.

La nota explica que des de l’Ajuntament s’han multiplicat els esforços per millorar la recollida selectiva de la brossa, amb un nou contracte que permet millores com el buidatge diari de papereres, entre altres avantatges. També s’hi recorda que es pot fer ús de la deixalleria fixa de dilluns a diumenge i de la deixalleria mòbil un cop al mes a l’Eixample per portar deixalles que no es poden llençar en el porta a porta, com és el cas de roba o altra brossa no reciclable.

A partir d’aquí la nota agafa un caire més contundent i incisiu, i afirma que cap esforç de l’administració tindrà fruit mentre es mantingui aquest nivell d’incivisme a una part de la societat. De res servirà netejar més si hi ha veïns que embruten el poble deliberadament, diu. S’afirma que si no hi posem remei entre tots, els recursos abocats a la millora de la neteja seran diners llençats a la brossa, mai millor dit. I són diners de tots i cadascun dels ciutadans d’Arenys de Munt. És per això que demanen a la població que sigui responsable, que faci un bon ús del porta a porta, de les àrees d’emergència de contenidors, i sobretot de les papereres, que no són contenidors de rebuig. Així mateix demanen col·laboració ciutadana i que si algú percep una actitud incívica que embruta el municipi ho denunciï trucant a la policia o a l’Ajuntament mateix.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Maimí Girbal, s’ha expressat en termes encara més contundents que la nota escrita. Considera que el problema de l’incivisme vé de molt lluny i s’està agreujant a tot arreu. Diu que cal un canvi de mentalitat de la gent que només mira pel seu propi benestar i no per la col·lectivitat. Reconeix que netejar zones brutes per mal ús són diners directament llençats a la brossa. l’Ajuntament no deixarà de netejar, però cal que els ciutadans no embrutin si volem veure’n algun resultat. Maimí s’ha mostrat emprenyat amb la situació, i considera “trist” que calgui estar donant aquests missatges a la població a hores d’ara. Li emprenya veure a la gent marrana, o porca i està cansat d’haver de recollir la merda dels altres.