L’Orquestra Maravella serà l’encarregada de posar la música tota la jornada de Sant Martí

L’Orquestra que ve aquest any per Sant Martí és la Maravella. I amb això està tot dit. És cert que hi ha altres orquestres al país, també molt seguides i de qualitat. Però la Maravella és… la Maravella.

Una orquestra que neix a Caldes de Malavella, província de Girona, en la primavera de l’any 1.951. El seu fundador fou en Lluís Ferrer i Puigdemont, i el seu successor, durant molts anys, en Manel Comadevall i Roca. S’acordà el nom de Maravella, tenint en compte un dels noms primitius de la vila, en l’època de la dominació romana. Els primers anys els van passar, pràcticament, actuant a l’estranger, i d’aquí el nom d’Orquestra Internacional. Al llarg de més de 60 anys seguits han actuat a Espanya, Bèlgica, Alemanya, Itàlia, França, Àustria, Suïssa, Portugal, Holanda, Andorra, Dinamarca, Àfrica, i fins i tot a la antiga Unió Soviètica, on pràcticament han recorregut totes les Repúbliques que formen aquest país.

Ostenten la CREU DE SANT JORDI DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA, guardó obtingut el dia 21 d’octubre del 1997, per divulgar la música catalana arreu del món. I han rebut premis ARC i el PREMI”LA BLANCA” del Sindicat de Músics de Catalunya. L’ORQUESTRA MARAVELLA és present a les manifestacions més importants d’arreu d’Espanya:Fires de Sevilla, Falles de València, Sanfermins de Pamplona, Fires del Pilar de Saragossa, Festes de la Mercè de Barcelona, Sant Isidre de Madrid, Carnavals de Galícia, Casinos d’Espanya, Semana Grande de Bilbao, Fiestas de la Virgen Blanca de Vitoria, Gran Hotel “Bahía del Duque” (Adeje-Tenerife), Lanzarote, …i sobretot a les Festes Majors de tot Catalunya.

La màxima invariable de la Maravella és la professionalitat absoluta, i l’esperit perfeccionista com a garantia d’una solvència musical i d’un respecte a un públic fidel, ja que el prestigi artístic està per sobre de tot.

Miquel Comadevall Prat, músic i representant de l’Orquestra Maravella, ha afirmat que tenen bons amics a Arenys de Munt, ja que han vingut en moltes altres ocasions. Serà un dia complet de múica, amb l’Ofici, les sardanes i la Dansa, el concert de tarda i el ball de nit. La Maravella sempre innova i aquest any al concert ofereixen un tribut a música dels Beatles, però no hi faltaran les tradicionals catalanes i les peces més emblemàtiques i amb instruments solistes de lluïment. Comadevall ha explicat que la seva formació sempre innova i crea popurris o peces i altres orquestres i formacions ho copien, prenent-los com a referència. Però com diu el vell slògan de la Maravella, ser o assemblar-s’hi, aquesta és la diferència entre la Maravella i qualsevol altra orquestra.