Lleuger repunt de l’atur al març a Arenys de Munt

Aquest març finalitza amb 379 persones aturades inscrites al SOC, que representen un augment de 3 respecte al febrer . La taxa d’atur aquest mes és del 8,23%, 10 dècimes més que el mes passat.

En l’evolució interanual el volum de l’atur és més elevat (en 7 persones). El març del 2022 va ser el més baix quant a atur des del 2014; aquest és el segon març més baix.

Comparant amb les xifres del darrer any, aquest mes hi ha 27 persones més a l’atur que al juliol i 7 menys respecte de l’abril, el millor i el pitjor mes dels darrers 12. Cal dir que els mesos de març l’atur al municipi acostuma a baixar i fins i tot algun any ho ha fet notòriament. Això succeeix quan la Setmana Sant cau al març.

A la resta d’àmbits del nostre entorn la xifra de persones aturades ha vist un descens respecte del mes anterior i també respecte a fa un any. De nou, l’atur a Arenys de Munt té un funcionament diferent al dels altes àmbits de l’entorn.

L’atur registrat a les Oficines de Treball a Catalunya és la xifra més baixa per a un mes de març des del 2008. Respecte del febrer, les persones aturades cauen un 0,9% seguint la pauta habitual de reducció de l’atur en aquest mes des de 1996 (exceptuant el període de crisi 2008-2011 i el 2020).

Territorialment, s’observa una reducció de l’atur a totes les demarcacions. A Girona  i Tarragona ho fa en una intensitat superior al 2%, mentre que a Barcelona i Lleida és menor.

Pel que fa al Maresme, hi ha 21.594 persones registrades com a aturades, que són 257 menys que el mes passat i 1.634 menys que fa un any. Dels 30 municipis de la comarca, baixa a 21 i puja a 9.

La taxa d’atur registral de mitjana comarcal és del 10,10%. Per municipis segueix mostrant una bretxa important entre la més baixa (Tiana, 4,99%) i la més alta (Pineda de Mar, 14,80%).

La taxa d’atur d’aquest febrer a Arenys de Munt és del 8,23%. Tot i que és unes dècimes més alta que al febrer, segueix sent inferior a la mitjana del Maresme (10,10%).

N’hem parlat amb la tècnica d’Ocupació, Mercè Vives.