Lleuger descens del nombre de persones aturades a Arenys de Munt

Respecte del mes passat, l’atur registrat ha baixat 3 persones a Arenys de Munt. Aquest juny hi ha 359 residents a Arenys de Munt inscrits al SOC. De fet, els mesos de juny l’atur al municipi tendeix a la baixa, a excepció del terrible 2020 i petites pujades els anys 2016 i 2018. Amb el lleuger descens d’aquest mes, continua la tendència que va produir-se el mes passat que trencava la dinàmica dels quatre primers mesos de l’any, que era menys positiva. Tenim pràcticament la mateixa xifra que l’any 2019 (l’any anterior a la pandèmia) i el 2008 (l’any anterior a la crisi produïda per la bombolla immobiliària).

Respecte del juny de 2021 hi ha 82 persones aturades menys i les dades d’atur son les més baixes dels darrers 12 mesos. Aquestes dades ens parlen d’una bona situació del mercat de treball, si més no pel que fa a les persones que busquen feina. El descens de les xifres d’atur respecte al mes de juny i la variació interanual són més moderades que les que veiem el passat mes de maig, que van ser extraordinàriament positives.

Catalunya tanca el mes amb la xifra més baixa en un mes de juny des de 2008. Ara bé, enguany el descens ha estat més moderat que els registrats el juny dels anys previs a la crisi sanitària. Per sectors d’activitat, l’agricultura registra el descens més intens, seguida pels serveis, la indústria i la construcció. El conjunt de persones sense ocupació anterior és el grup que registra menys descens. Territorialment, Girona destaca pel descens superior a la resta de demarcacions. A continuació es troben Lleida, Tarragona i finalment Barcelona.

Pel que fa al Maresme, veiem que l’atur ha baixat respecte del mes d’abril i respecte del maig del 2021, seguint la mateixa dinàmica que la resta d’àmbits territorials. A la comarca l’atur ha pujat només a 4 dels 30 municipis, s’ha mantingut a 1 i ha baixat a la resta. El municipi amb una davallada més important és de nou Mataró, seguit per Pineda de Mar. El tercer municipi amb el descens més important és Calella, i el quart Tordera. A tots els municipis el nombre d’aturats ha baixat respecte de fa dotze mesos.

Ho ha explicat la tècnica d’ocupació de l’Ajuntament d’Arenys de Munt. Mercè Vives