Llambordes en record de Joan Grassot, veí d’Arenys de Munt exterminat a Mauthausen

Al ple d’avui es presenta una moció conjunta d’Esquerra, PDeCAT i la CUP per a la instal·lació d’una placa en record de Joan Grassot, veí d’Arenys de Munt exterminat a Mauthausen. La regidora de Cultura, Tònia Vila explica que a proposta d’aquests grups polítics i de la recentment creada Comissió de la memòria històrica es vol fer justícia recordant a aquest veí.

El PDeCAT també presenta una moció, en aquest cas per donar suport a la declaració del dia de l’alliberament fiscal que ja es celebra a Estats Units i que a Catalunya es celebrarà el 5 de juliol. El regidor Marc Tarrés explica que a nivell local també es volen afegir a aquesta reivindicació del col·lectiu Catalans Lliures, com a protesta per l’actual sistema tributari.

I la CUP presenta una moció declarativa per realitzar el segon sopar intercultural d’estiu de cuina marroquina. La regidora Nuri Paituví considera que és una activitat necessària que permet interactuar amb gent de diferent cultura.

Pel que fa a precs i preguntes, la CUP preguntarà sobre les patrulles veïnals que s’estan realitzant al poble, sobre quines actuacions es fan per evitar els lladrucs dels gossos i sobre els riscos a la circulació en el carrer de les Suredes. La CUP també presentarà un prec per evitar les taques de pixats dels gossos a la vorera que s’ha acabat de fer a la riera.

El PP presentarà un prec per a millorar la plaça Bellavista i preguntarà sobre la neteja de voreres i sobre l’arranjament del passatge Jaume I.

El PDeCAT preguntarà sobre el servei de recollida d’animals abandonats, sobre com pensen afrontar els problemes de convivència, que estan començant a generar, alguns pisos ocupats i sobre el cost i la nova ubicació de les guinguetes de la pista municipal i de Can Jalpí. El PDeCAT també presentarà un prec per netejar les entrades dels rials.

El ple és avui a les 8 del vespre a la Masia de Can Borrell, i el podreu seguir per la ràdio.