L’institut prepara l’exposició “Les dones (in)visibles”

El proper dilluns s’inaugurarà una mostra de projectes que ha dut a terme el departament d’història de l’Institut Domènec Perramon. L’objectiu dels projectes que s’exposen és donar veu i visibilitat a la figura de la dona al llarg de la història, des de diferents òptiques i moments històrics.

Francesc Isern, professor d’història de l’institut explica que han dividit les activitats en els diferents cursos del centre. Els de 1r d’ESO van fer un registre dels carrers d’Arenys de Munt fixant-se en si tenien nom d’home o de dona.

Els alumnes de 2n d’ESO van fer un anàlisis dels llibres de text amb, on van veure l’escassa presència de la figura de la dona.

I per últim, els alumnes de 4t van fer un registre de fotografies per veure l’evolució de la dona. A més a més, l’associació Donaviva va realitzar una xerrada a l’Institut.

Aquesta exposició s’inaugurarà amb una taula rodona on participarà l’alumnat i el professorat de l’Institut, representants del llibre Dones d’Arenys de Munt i Natàlia Cantó, professora de la UOC.

En aquesta exposició s’hi suma la mostra del llibre fotogràfic Dones d’Arenys de Munt, un homenatge a aquelles dones que van deixar empremta a la vida social i cultural del poble. L’acte es portarà a terme el proper dilluns a les 6 de la tarda a la sala municipal d’exposicions.