L’Institut Domènec Perramon finalista de la beca Carles Capdevila

L’Institut Domènec Perramon d’Arenys de Munt ha passat a la fase final de la beca Carles Capdevila “Innovar per educar”, dotada amb 20.000 € i promoguda pel diari Ara i la Fundació “la Caixa”.

Ha estat amb el projecte “Nosaltres fem la història: la història no s’ensenya, es viu”. Aquest projecte ha estat planificat des del departament de ciències socials, i està enfocat en canviar la metodologia a l’hora d’ensenyar ciències socials.

Francesc Isern, professor d’història de l’Institut i impulsor del projecte, explica que es proposa una metodologia de treball similar a un arxiu o un museu.

El plantejament del projecte es basa en tres parts. La primera consisteix en una recollida de fons (objectes, textos, fotos) relacionades amb el poble, que l’alumne ha de classificar i analitzar.

La segona part consisteix en muntar un arxiu fotogràfic a partir de fotografies familiars. L’alumne les ha de classificar segons el moment i el context en que es van fer.

I l’última part del projecte té com objectiu engegar un laboratori d’història on els alumnes puguin treballar amb material especialitzat.

 

Francesc Isern destaca que es busca que els alumnes sàpiguen el valor del patrimoni històric, que se’l sentin seu i que es vegin integrats en el que és la història.

El centre guanyador es donarà a conèixer en un acte que tindrà lloc a l’auditori de CosmoCaixa el proper 12 de juny.

Si finalment aconsegueixen la beca, els diners aniran destinats a establir una xarxa d’intercanvi de metodologia amb altres centres educatius.

Aquest projecte el podrem veure a la sala d’exposicions municipal d’Arenys de Munt.

La presentació de l’exposició tindrà lloc el divendres 15 de juny a 2/4 de 7 de la tarda, i es podrà veure durant el cap de setmana del 16 i 17 de juny.