L’índex de rebrot a Arenys de Munt supera els 1.000 punts, però millora la situació a les residències i als centres escolars

La situació sanitària a Arenys de Munt es complica en els darrers dies i l’índex de rebrot supera els 1.000 punts. A això li hem de sumar que en els darrers 14 dies s’han confirmat 43 casos positius i que la taxa de reproducció R0 supera els 2 punts, xifra que indica que, amb quasi total seguretat, la situació continuarà sent complicada en els propers dies. Ho detalla la regidora de Sanitat, Maria Àngels Gros.

 

Malgrat aquestes dades, les ultimes proves de la Residència Verge del Remei confirmen que tant personal com residents són negatius en COVID. Va ser divendres quan van rebre tots els resultats amb els que confirmen que, de nou, la residència Verge del Remei torna a ser considerada residència verda. Aquesta bona notícia permet, també, que les famílies puguin visitar als seus residents. La directora del centre, Soraya Real, es mostra molt contenta de poder tornar a la normalitat.

I tal com estava previst, personal i residents rebran demà la segona dosis de la vacuna. Soraya Real explica que ningú ha presentat efectes secundaris importants durant la primera dosis.

I per altra banda, la situació a la Residència Sant Martí està controlada i estan a l’espera que els resultats de les darreres proves confirmin que el brot que van patir està superat. La setmana passada personal i residents van rebre la primera dosis de la vacuna. En parla Maria Àngels Gros.

 I l’Escola Sant Martí ja coneix els resultats dels PCR realitzats la setmana passada. Les proves confirmen que tots els alumnes de 3rA són negatius en COVID però detecten un nou cas entre els alumnes de 4tA. Aquests resultats impliquen que demà es reincorporaran al centre amb normalitat els alumnes de 3rA i divendres ho faran els de 4t. Ho explica el director de l’Escola, Lluis Llovet.

I pel que fa a l’Institut, avui han tornat al centre tots els alumnes de 1r i 2n després de finalitzar la quarantena. Tots els alumnes de 2n han donat negatiu a les proves i, de moment, tots els de 1r també a falta de conèixer alguns resultats. A hores d’ara, a l’Institut només hi ha en quarantena un professor que va donar positiu. Ho explica el seu director, Joan Duran.