L’índex de rebrot a Arenys de Munt ha disminuït de manera destacable i es situa al voltant dels 700 punts

La Generalitat ha prorrogat fins el dilluns 23 de novembre el confinament perimetral a Catalunya cada dia, el confinament nocturn diari i el perimetral municipal divendres i caps de setmana.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper ha manifestat que espera que passada aquesta pròrroga es pugui iniciar la descompressió d’aquestes mesures tan dures, però cal fer front a la pandèmia i evitar una tercera onada.

Més enllà de les mesures concretes, és necessari interioritzar el canvi d’hàbits,  reduir la mobilitat i la interacció social per reduir els elements de contagi, com mantenir la distància, higiene de mans i mascareta i la ventilació en trobades familiars a l’espai privat.

Pel que fa als confinaments perimetrals de cap de setmana, es demana la cooperació i la responsabilitat de tothom per reduir la mobilitat, que es reflecteix en les dades. En dóna més detalls la regidora de Sanitat, Maria Àngels Gros.

Com a novetat, es permet l’obertura dels centres d’estètica i es redueix al 30% i a un màxim de 100 persones l’assistència als actes religiosos.

Per últim, la regidora explica que l’índex de rebrot a Arenys de Munt ha disminuït de manera destacable i es situa al voltant dels 700 punts.