L’humanista Carles Rodríguez analitza la campanya electoral i la tasca política des del punt de vista humà i personal

Ara que les negociacions per formar govern estan arribant al final, i aquesta setmana ens han dit que ja se sabrà com queda tot plegat, volem recordar la campanya electoral, però fer-ho des de la vessant humana. I per això hem convidat uns minuts a l’informatiu a Carles Rodríguez, humanista i psicoterapeuta, col·laborador de Ràdio Arenys de Munt i conductor dels programes Despullem les persones, el poble, Persones grans /grans persones i Taula Rodona. I ara, en motiu de la campanya, també ha portar el programa Despullem els candidats i candidates.

Rodríguez ha explicat que els polítics del municipi no es posen en política per la cadira, com es diu popularment, sinó que realment són persones netes i honestes, amb vocació de servei públic. Apunta que és impossible ser l’alcalde de tothom, perquè mai es governa a gust de tothom, les decisions sempre afecten a algú o altre. Té clar que la política passa factura, ja sigui una factura en salut, emocional, familiar o laboral, a cadascú d’una manera diferent. Per gestionar-ho cal dsciplina, organització personal, saber delegar, trobar espais personals, saber apagar el mòbil, i saber deixar els problemes per l’endemà. Si no és així, i un càrrec públic s’agafa els problemes des de la vessant personal, això “et pot portar a la tomba”.

Carles Rodríguez apunta que a l’hora de formar un govern s’hauria de treballar al marge d’ideologies i política de partit, i treballar tts plegats. Imagina un govern de concentració amb les quatre forces escollides integrades al govern, tot i quereconeix que això no passarà.