L’hosteleria podrà obrir de bon matí fins les 5 de la tarda a partir de dilluns

El Procicat ha decidit avui flexibilitzar algunes de les restriccions vigents per frenar els contagis de Coronavirus de les mesures que milloren és l’ampliació d’horaris en l’hostaleria i, a partir de dilluns, bars i restaurants podran obrir ininterrompudament fins les 5 de la tarda. Bars i restaurants són un dels sectors més perjudicats per la pandèmia i, ara mateix, només podien obrir tres hores al matí i tres al migdia. Ahir dimecres, el Gremi de Restauració de Barcelona denunciava que els establiments de restauració “estan pagant un preu molt alt” per les restriccions. En un vídeo difós a través de les xarxes socials, el Gremi demana superar el model de franges horàries i recuperar l’obertura continuada de bars i restaurants fins a l’hora del toc de queda. De moment no s’ha anat tan lluny, però si que s’ha avançat fins a poder obrir des de bon matí fins les 5 de la tarda.
Xavi Sunyé, del Restaurant els Fogons, explica que aquesta nova mesura els desfoga lleugerament a l’hora de treballar però reconeix que les restriccions eren necessàries. Per últim, Sunyé espera que es segueixin donant passos endavant i aviat es pugui restablir la normalitat, tant a la restauració com a la resta de sectors.

Per la seva part, Pep Lladó, del Bar del Centre, opina que es tracta d’una mesura que s’hauria d’haver implementat des de l’inici. Lladó afegeix que, històricament, la franja nocturna és la que més benefici els hi ha aportat i lamenta que encara no puguin obrir en aquesta franja.

Quan falta un mes per a Pasqua, la mobilitat que hi haurà per Setmana Santa és una de les qüestions que més preocupen a la ciutadania. Ahir dimecres, en la reunió del Consell Interterritorial de Salut, tant l’executiu espanyol com la majoria de governs autonòmics van defensar mantener les restriccions de mobilitat.
Malgrat la bona evolució de la pandèmia, molts experts continuen demanant prudència, en un moment en què la variant britànica ja és la dominant a Catalunya i representa el 60% del total dels contagis, un fet que podria explicar la lentitud del descens de la corba. Els principals indicadors de la pandèmia han continuat millorant, amb un descens del risc de rebrot fins a 224 punts. Un total de 19 comarques catalanes ja han deixat de tenir un risc molt alt de rebrot i estan per sota dels 200 punts.