L’historiador Agustí Barrera farà a Canet la xerrada L’independentisme durant el franquisme i l’actualitat (1939-2017)

Aquesta és una de les dues conferencies que tindran lloc a l’Aula Magna de l’Escola de Teixits de Punt i dins el cicle sobre la historia de l’independentisme “Memòria i Lluita” de l’Aula Fèlix Cucurull.Serà dissabte a les 11 del matí.

Agustí Barrera ha explicat que faran un repàs als fets més rellevants de l’independentisme al llarg del segle XX fins l’actualitat com la formació d’ERC, el paper del separatisme a la Guerra Civil, el front nacional de Catalunya i les consultes d’Arenys de Munt fins arribar al referèndum de l’1 d’octubre.

També ha destacat que el que pretenen és encarar el present des de l’experiència històrica, i que las persones siguin subjectes actius de la seva història a partir del coneixement i ha comentat que tenen la voluntat de portar aquestes xerrades a Arenys de Munt ja que creu que es faria un intercanvi d’informació entre la gent i ells que permetria aclarir conceptes històrics.

El cicle també portarà divendres a les 7 de la tarda, a l’Escola de teixits de Punt de Canet, l’historiador Josep Xaubet que parlarà de “Els antecedents i la Generalitat Republicana (1931-1939).