L’estratègia turística del municipi passarà per reivindicar Arenys de Munt com un poble autèntic

Com ja vam comentar la setmana passada, el diumenge 18 de juny se celebrarà a Arenys de Munt una nova fira de productes d’Arenys de Munt, la Fira Kilòmetre AdM, que tindrà lloc a la plaça de l’Església durant el matí, amb parades de productes d’alimentació i artesania elaborats al municipi. Hi ha programades diverses activitats per a infants i adults.

Exacte. De 10 a 12 h, el públic familiar podrà gaudir d’una ruta pel parc de Can Jalpí, on els més petits descobriran l’entorn natural i recolliran diferents elements del medi amb els quals després faran un taller a la plaça de l’Església. El punt de trobada és la Central. És una activitat gratuïta i cal inscripció prèvia.

A dos quarts d’una es farà la representació d’un conte infantil amb Kamishibai.

De 2/4 d’11 a 2/4 de 2 hi haurà tallers de manualitats infantils a la plaça de l’Església.

De 2/4 d’11 a 2/4 de 1, ja per al públic adult s’ha preparat la Ruta de la Guerra de 1936 a 1939, a càrrec de Francesc Forn i Salvà del Col·lectiu pel Museu Arxiu d’Arenys de Munt. El punt de trobada és l’aparcament de Can Globus. És una activitat gratuïta i cal inscripció prèvia

A les 12, a l’edifici El Mercat, es farà l’Enotast, un tast de vins de la DO Alella maridat amb productes de temporada i proximitat; activitat organitzada pel Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella i amb la col·laboració del restaurant Fogons. Té un preu de 8 € i cal inscripció prèvia també.

El passat dissabte també en va parlar a la sessió d’alcaldia l’alcalde en funcions, Josep Sánchez Camps, que va dir que aquesta nova fira sorgeix amb la intenció de fusionar les dues fires que tradicionalment se celebraven al municipi, la Fira de la Maduixa i la Fira de la Cirera d’en Roca, creant una fira més completa i innovadora que se centri en els productes elaborats al municipi.

Tot plegat es vol potenciar i donar-li profunditat, amb un nou eslògan per al nostre municipi. El deia l’alcalde: Arenys de Munt no és un poble turístic. És un poble autèntic. I d’aquí en naixerà una estratègia de promoció tot l’any del producte propi i també una estratègia turística, ja que hi ha visitants que no busquen el típic destí de sol, platja i festa. N’hi ha que busquen l’autenticitat d’un municipi, el seu producte propi… i aquesta és la gent que interessa que vingui a visitar Arenys de Munt.

Aquesta fira, doncs, es farà el dia 18 i substitueix la del dia 24. Una fira que ja era tot un clàssic per al dia de Sant Joan a la tarda. Aquest any, com diu l’alcalde, el dia 24 a la tarda només hi haurà la Trobada de Puntaires, ja que per espais era incompatible la Fira KM ADM amb les artesanes dels boixets. El que es vol es potenciar la trobada de puntaires i que atregui encara a més visitants

I el dia 23 al vespre tindrem l’habitual revetlla de sant Joan, amb la flama del Canigó, sardanes i la Dansa d’Arenys de Munt.