L’escriptora arenyenca Montse Sampere Roig està treballant en un projecte per crear un conte infantil que es diu Val or!

És un conte que està pensat perquè qualsevol persona s’hi pugui sentir identificada. Els personatges principals no tenen gènere i els colors del conte són neutres. I va de calors. De valors que valen or, com el respecte.

Ara mateix el conte està buscant finançament a través d’una plataforma de micromecenatge. Si s’aconsegueixen els diners necessaris es podrà editar. El conte reflecteix el testimoni de les vivències de l’autora amb els seus dos fills, del que ha suposat per ells créixer en un entorn on, malgrat tot, les diferències sovint es converteixen en barreres o ens fan passar moments de conflicte que cal superar per poder arribar a fer realment allò que volem.

És una petita història que convida a treballar conjuntament, petits i grans, mares i pares amb els seus fills i filles, mestres amb alumnes, etc, donant espai a la participació.
A la vegada el conte pot adaptar-se a totes les edats, ja que el respecte és un valor prou rellevant per poder començar ben aviat a introduir-lo als més petits.

Aquest és un conte inacabat, ja que la última pàgina és l’espai per poder reflexionar ja sigui escrivint o dibuixant sobre què és el respecte.

“Val or!” és un conte que està pensat perquè cada lector i cada oient se’l pugui fer seu, una petita història inacabada amb un missatge molt gran.

Aquesta és l’entrevista a Montse Sampere Roig, l’autora d’aquest conte, emesa a l’informatiu