L’Escola Bressol La Petjada ha iniciat la formació per esdevenir Escola Verda

La directora de l’Escola Bressol Municipal La Petjada, Agnès Pueyo Mamé, ha explicat que temps enrere l’equip educatiu de La Petjada va posar damunt la taula el fet de poder formar part de la Xarxa d’Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya.  Malauradament, la situació sanitària viscuda en anys passats va endarrerir l’inici d’aquesta formació i l’equip va haver d’esperar per emprendre aquest nou projecte. Durant el primer trimestre d’aquest curs 2022-2023 es va reprendre aquesta formació per part de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Medi Ambient, i l’equip no va dubtar a inscriure-s’hi i engegar aquesta nova aventura, que va començar el passat 16 de febrer i que es durà a terme un cop al mes, des d’ara fins al mes de juny, en sessions telemàtiques i presencials durant dues jornades en dissabte.

Amb aquesta formació, que té una durada de dos anys, l’equip educatiu vol prendre el compromís de desenvolupar un pla d’actuacions vinculat amb l’educació ambiental i de respecte vers el seu entorn més proper. Així doncs, un dels propòsits és la participació activa del centre en projectes de millora ambiental, reorientant la tasca educativa cap a un desenvolupament sostenible, tant de la mateixa escola com de l’entorn més proper, motivant-lo per tal que tots plegats actuem per un futur millor. L’escola creu en la importància que té l’educació per a la transformació de la societat i ofereix una nova visió del món que comença amb la responsabilitat de les mateixes accions i els petits canvis.

A banda d’aquest propòsit, també se’n busquen d’altres, com la utilització dels recursos naturals de manera racional, incorporar els valors de l’educació per a la sostenibilitat en tots els àmbits de la vida del centre: currículum, gestió, relacions amb l’entorn, etc, promoure la participació i la implicació activa de la comunitat educativa en la millora del seu entorn i reforçar positivament els valors i les actituds de respecte i cura del medi ambient.

Aquesta és l’entrevista sencera a la directora de l’Escola Bressol Municipal La Petjada, Agnès Pueyo Mamé, emesa avui a l’informatiu migdia