L’Escola Bressol la Petjada d’Arenys de Munt ja té la cuina pròpia en funcionament

Avui hi hem anat des de la ràdio per veure com va i saber de primera mà si estan contents amb aquest nou servei, i la veritat, és que ens hem trobat molta satisfacció. És un servei que ha costat uns quants anys posar-lo en marxa i ara que funciona la veritat és que les treballadores, les famílies i sobretot els infants, n’estan molt satisfets. La directora de la Petjada, Agnès Pueyo, ha explicat que tenir el menjar acabat de fer i allà mateix suposa molts avantatges, tot i reconèixer que fins ara també estaven molt ben servits

Cada setmana arriba menjar i productes frescos a l’escola i la cuinera és qui s’encarrega de fer-ne les elaboracions i conservació adient en cada cas.

I a la cuina és on una dietista elabora els menús i tria la combinació de plats per fer una dieta equilibrada. La manera de cuinar és molt similar a com ho faríem a casa, sempre tenint present que qui s’ho ha de menjar són infants de 0 a 3 anys.

Amb Agnès Pueyo hem aprofitat per saber com ha anat l’inici de curs, un curs amb més normalitat, no com l’any passat que la covid ho va trastocar tot.

Avui a l’Escola Bressol també hi havia l’alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sánchez Camps, que ha destacat el llarg procés que ha calgut fer per tenir en marxa la nova cuina a La Petjada

I en aquest camí per ser un model a seguir per altres escoles bressol hi ha també la gestió de l’energia. S’han posat plaques solars però encara hi ha molta feina a fer per tenir un edifici més sostenible que sigui un model a seguir. Tot i així, l’entorn acabat d’enjardinar i l’alta qualitat dels professionals ja fan de La Petjada una de les millors escoles bressols del Maresme

Pel que fa a les plaques solars concretament, l’alcalde ha dit que l’avantatge és obvi, amb estalvi immediat, un cost no gaire elevat i una amortització ràpida de la inversió.Per tant anuncia que vol posar més plaques a altres edificis municipals.