Les titelles de Binixiflat actuaran al Festival Nosaltres de Mataró a finals d’agost

La capital del Maresme acollirà tots els vespres dels dijous de l’1 de juliol al 26 d’agost la segona edició del Festival Nosaltres, un certamen nascut per liderar la retrobada de la #CulturaSegura. Les entrades es van posar a la venda ahir al migdia. Per cert que un dels grups que hi actuarà és d’Arenys de Munt. És la companyia de titelles Binixiflat.

Els organitzadors volen oferir una programació amb perspectiva de gènere i diversa amb música, circ contemporani, monòlegs, poesia i dansa per omplir els vespres del Pati de Can Marchal sota la direcció de la productora Clack, la coorganització de l’Ajuntament de Mataró i l’aval d’una trentena d’entitats i cooperatives culturals

L’estiu del 2020 va sorgir el festival ‘Nosaltres’ com a símbol de resistència cultural per liderar la retrobada post-Covid. Ara, a l’estiu d’aquest 2021 es consolida el certamen a la capital del Maresme a través de l’enfortiment i la posada al centre de la seva comunitat, que serà el ‘leitmotiv’ d’aquesta segona edició en el marc del seu lema fundacional: “Comunitat. Renaixement. Resistència”.Associacions veïnals i culturals fins a agents de l’economia social i solidària com Buc de Llibres, Folk You, La Feixa o Musicop, enfortiran la base social de la iniciativa cultural per donar un missatge de que, en la cultura, la unió fa la força i que aquest és un festival col·lectiu.

El ‘Nosaltres’ d’enguany té les seves entrades a través de la plataforma Codetickets i  explorarà un ampli ventall d’arts escèniques. Entre d’altres, el festival tindrà el plaer de comptar amb les actuacions musicals de The Tyets (5 d’agost), Ebri Knight (29 de juliol) i Suu (22 de juliol), que torna per segon any consecutiu al festival i amb els titelles de la històrica companyia d’Arenys de Munt Binixiflat (26 d’agost).

L’1% dels ingressos del festival es destinaran íntegrament al Fons Solidari Nosaltres, el qual serà donat a les entitats mataronines Càritas Interparroquial Mataró i la Plataforma d’Afectats per la Crisi de Mataró. Tota la informació relativa al ‘Nosaltres’ es pot consultar al web ‘Nosaltres.Clack.cat’ i a l’Instagram @NosaltresFest, des d’on s’anirà informant amb el hashtag #NosaltresFest de les novetats del projecte durant els propers dies.

Per parlar-ne i ampliar-ho saludem a Cristina Madrid, que és codirectora del Festival Nosaltres.