Les residències es blinden i l’Ajuntament demana prudència per evitar que aparegui algun cas de covid-19 al poble

Tenint en compte els rebrots que hi ha a diferents punts de Catalunya i abans de que sigui massa tard, les residències d’Arenys de Munt han decidit, des de fa una setmana, no permetre visites familiars als residents. És una decisió que han pres les residències amb el suport de l’Ajuntament d’Arenys de Munt i el serveis de Salut. Les residències han estat un dels punts més dèbils de la pandèmia i no volen prendre riscos que puguin tornar a posar en perill la salut dels residents. Ho explica la regidora de Sanitat, Maria Àngels Gros.

No hi ha una data prevista per tornar a permetre les visites i les decisions quedaran supeditades a l’evolució de la situació. De moment, els residents podran comunicar-se amb els seus familiars a través de trucades i videotrucades.

I d’altra banda, la regidora ha volgut destacar que a Arenys de Munt no s’ha detectat cap rebrot de casos de Coronavirus. Tot i així, Maria Àngels Gros demana que no es baixi la guàrdia.

Arenys de Munt ha tingut 64 casos confirmats de Coronavirus Covid-19 durant la pandèmia. Una xifra que s’ha estancat fa setmanes. Al nostre municipi no hi ha cap brot, cap rebrot, i ni tan sols cap cas confirmat de covid-19 de Sant Joan cap aquí, quan sí que hi ha diversos brots i rebrots arreu del país. Aquestes xifres, però, no poden comportar, en cap cas, un relaxament de la ciutadania. Arenys de Munt pertany a la regió Sanitària Metropolitana Nord, i ja hi ha poblacions d’aquesta zona que pateixen restriccions per un elevat risc de rebrot i que les tenim ben a prop. Pensem en Sant Adrià de Besós, Santa Coloma de Gramenet o Badalona. És per això que l’Ajuntament d’Arenys de Munt demana prudència als ciutadans i que compleixin escrupolosament les recomanacions sanitàries per evitar contagis, que són el rentat freqüent de mans, l’ús de mascareta i el distanciament físic. El transmissor del virus som les persones i actualment els contagis s’originen en l’àmbit de grans trobades familiars i socials, tant en privat com en públic i es converteixen en l’arrencada de cadenes de contagi.

Des de la Generalitat s’alerta que les zones amb un alt risc de rebrot tenen ara una última oportunitat abans de prendre mesures més dràstiques si la propagació de contagis continua augmentant. No és el casc oncret del nostre poble, però igualment des del consistori us demanem que siguem curosos amb les trobades socials i que seguim aplicant les mesures que ens protegeixen a nosaltres mateixos i a la resta de la comunitat. Donades les circumstàncies i veient com evoluciona l’epidèmia a Catalunya i a la nostra àrea sanitària, des de l’Ajuntament no es descarta prendre noves mesures en quant als actes previstos a la via pública.

Recordem que ara per ara la Generalitat de Catalunya, davant l’augment de contagis, ha anunciat restriccions i noves mesures per evitar la propagació del coronavirus a la ciutat de Barcelona i 12 municipis més de l’àrea metropolitana de Barcelona (Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi, Cornellà, Sant Just Desvern, Esplugues, l’Hospitalet, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Badalona). Les restriccions també afecten tots els municipis de la Noguera i el Segrià.