Les pastisseries del poble preveuen una bona Pasqua 2022

Aquest proper dilluns serà dilluns de Pasqua i un dels elements imprescindibles per celebrar aquesta festivitat és la mona, la mona de Pasqua. A gairebé tot el territori català és tradició que el padrí o l’avi regalin la mona al seu fillol i nets el Diumenge de Pasqua o Pasqua Florida, en principi després de missa, tot i que actualment no sempre es va a la missa.

El Dilluns de Pasqua és tradició que es reunissin dues o tres famílies o un grup d’amics i que anessin a menjar a algun indret la mona plegats, en un àpat en el qual no mancava el conill a la brasa, la paella i, sobretot, el vi. La tradició de regalar la mona ha arrelat recentment a les comarques del nord de Catalunya (Osona, Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Pla de l’Estany, la Selva i a l’Alt Maresme). No ha arrelat, però, la d’anar a menjar-se-la al camp.

Actualment, les mones presenten una gran diversitat, encara que abans generalment eren rodones. Inicialment, la mona era una massa de coca elaborada amb sucre, i d’altres llaminadures, amb ous durs a sobre.

Avui a l’informatiu hem pogut parlar amb les pastisseries del poble. Josep Maria Garrell, de la Lyonesa, ens ha explicat que la previsió de vendes és bona i que noten que la gent té ganes de celebrar la Pasqua en condicions.

I també hem pogut parlar amb Iolanda Moré, de l’Obrador, qui també ha notat les ganes i la il·lusió dels padrins. Aquest any les mones més sol·licitades giren al voltant de la temàtica dels unicorns i dels videojocs.

A més a més, enguany, l’Obrador sorteja una mona elaborada per membres de la Fundació Junts Autisme. Pots participar al sorteig en aquest link: www.instagram.com/junts_autisme/