Les nevades d’aquesta matinada no ha provocat cap incidència ni cap actuació

El meteoròleg Joaquim Serra ha explicat que hem viscut una situació complexa per la barreja de precipitacions i una baixada de temperatures.

Aquest fet ha provocat que la cota de neu baixés als 200 metres en algun punt de la comarca. Pel que fa a Arenys de Munt, en concret a Collsacreu, s’han produït nevades sense importància.

La previsió es que la borrasca s’allunyi amb rapidesa i s’obrin clarianes. Tot i això es preveu que les temperatures continuïn sent baixes amb mínimes de 0 a -1 graus durant la matinada d’avui, provocant glaçades.

Pel cap de setmana es preveu que arribi una nova pertorbació però amb neu a les cotes habituals.

Avui comença la primavera, i es preveu que sigui moguda i irregular pel que fa a les precipitacions i a les temperatures.

Els models indiquen que als mesos d’abril i de maig hi haurà més precipitacions i que les temperatures seran més fresques del que és habitual en aquesta època de l’any.

Joaquim Serra ha explicat que serà un any moderat pel que fa a les al·lèrgies, i que  el fet de que les temperatures s’hagin mantingut baixes ha endarrerit la seva arribada.