Tot el que vols saber de la Festa major, en un clic! #FMSantMartí19

Ja s’ha fet el repartiment del programa de la Festa Major d’Arenys de Munt, que també es pot consultar al web municipal. Els actes van començar aquest passat cap de setmana amb la instal·lació de la Fira d’atraccions a la zona industrial i també es va ferl’assaig per adults de la Dansa d’Arenys de Munt. L’assaig va tenir lloc diumenge a les 8 del vespre, a la Sala Corrioles i es tornarà a fer el proper dimecres a les 9 del vespre.

Dijous es farà a l’edifici del mercat les jornades pràctiques d’elaboració de “relleno” dins els actes de la Festa Major d’Arenys de Munt. Les jornades seran a càrrec d’Elsa Gili, qui espera que al taller hi assisteixi un gran nombre de persones per tal que aprenguin a realitzar la recepta.

També dijous es farà la dotzena nit de l’esport a la sala municipal. Fins el dia abans al migdia s’han pogut comprar els tiquets per participar a la 12a Nit de l’esport que es farà dijous dins els actes de la Festa Major d’Arenys de Munt. Es tracta d’un acte de reconeixement als esportistes d’Arenys de Munt que tindrà lloc a les 9 del vespre a la sala municipal. Hi haurà 24 reconeixements i 2 nominats a l’esportista de l’any.  També, com cada any, s’entregarà el premi Antoni Rovira, un reconeixement a la trajectòria esportiva a Arenys de Munt. Recordem que els tiquets es troben als dos pavellons esportius o bé a l’ajuntament d’Arenys de Munt.

Divendres tindrem l’espectacle de titelles “Pau” a càrrec de la companyia Binixiflat. Serà a 2/4 de 12 del migdia Sala Municipal. Biel Porcel, de la companyia, explica que és un espectacle de titelles amb música en directe que convidarà a reflexionar sobre la pau.

I a les 8 del vespre arribarà el pregó a càrrec dels estudiants de les escoles, l’institut i l’aula d’adults del poble. Després del pregó es farà el correfoc a càrrec dels Diabòlics Anònims de Vilassar de Dalt. Començarà a les 8 del vespre i el punt de sortida serà l’Ajuntament fins arribar a la Plaça de l’església. Carla Leal, cap de colla dels Diabòlics anònims, explica que com a convidats a l’espectacle hi haurà la colla d’Horta, la colla de Cabrils i la colla de Tordera, i que oferiran un espectacle sorpresa.

Per participar-hi s’hauran de seguir una sèrie de normes com portar roba de cotó que cobreixi tot el cos, obeir les indicacions del servei d’ordre públic i sanitari, no portar productes pirotècnics particulars i adoptar una actitud correcte amb els diables.

En cas de patir alguna cremada, us heu de dirigir immediatament als punts d’assistència sanitària.

Després del correfoc hi haurà una de les novetats d’enguany, la discoteca “La Sala” on es punxarà música dels 70, 80 i 90. Àngel Castillo, en aquest cas com a regidor de Festes, explica que volen recrear una típica discoteca, amb porters, gogós i un ambient semblant al de la pel·lícula “Febre del dissabte nit”.

Durant el cap de setmana hi haurà una altra novetat: la recuperació del Mercat medieval que estarà instal·lat a la riera.

També es celebrarà el Cros dels Arenys, del qual ja estan obertes les inscripcions. Es farà al parc de Can Jalpí, el dissabte 9 de novembre. El Cros dels Arenys és la segona prova oficial del Circuit Maresmenc, essent-ne prova oficial també de la Federació Catalana d’Atletisme. El regidor d’esports, Jordi Maimí, s’ha mostrat molt content per la bona salut d’aquesta activitat en la que hi col·laboren els dos Arenys.

Podeu realitzar les inscripcions individuals, per mitjà del formulari online que trobareu al web de: gesport.cat. 

Dissabte també hi haurà jocs d’abans per la canalla i una exhibició de salts i línies obertes al bikepark La Bassa.

El Grup Fotogràfic oferirà una exposició de fotografies del 43è concurs internacional de Sant Martí, que es podrà visitar fins al 24 de novembre. Antoni Marpons, del Grup Fotogràfic d’Arenys de Munt, explica que podrem visualitzar les 57 fotografies finalistes del concurs.

I a partir de les 5 de la tarda hi haurà cercavila de gegants i xocolatada.

Per alra banda, el Centre Moral oferirà aquesta festa major l’obra de teatre “L’Electe”del reconegut Ramon Madaula. És una comèdia dramàtica on un jove polític representat per en Pep Artigas acaba de ser escollit president. En poques hores ha de pronunciar el seu discurs d’investidura però, cada vegada que l’assaja, un terrible tic deforma la seva cara. Un psiquiatra disposat a fer-li una teràpia alternativa i diferent es presenta en el seu despatx. Aquest doctor el porta a escena Enric Rucarols. Ho explica el director de l’obra, Joan Llevador.

La representació serà aquest dissabte a 2/4 de 10 del vespre i diumenge, a les 7 de la tarda. Les entrades anticipades són a la venda al web del centre o a secretaria.

També per dissabte dia 9, la comissió jove La Turrada ha preparat el cinquè correbars amb xaranga i un sopar popular amb la nit jove que comptarà amb Miquel del Roig, Boikot i Pelukass. Enguany, la nit jove i altres activitats retornen a la zona industrial, on s’hi col·locarà la carpa.

Relacionat amb la nit Jove cal dir que aquest any la Festa Major de Sant Martí tindrà el primer Punt Lila, un espai de seguretat per a la prevenció de l’assetjament i les agressions masclistes i LGTBI-fòbiques als espais públics. Ha estat dissenyat i gestionat per la comissió jove La Turrada, en col·laboració amb les regidories de Joventut i Igualtat de Gènere. Des de l’Ajuntament expliquen que al llarg de l’any la comissió jove s’ha format en matèria de violències masclistes i oci nocturn, des d’una perspectiva de gènere i en clau feminista.

Sota el lema “Els monstres no només viuen sota el teu llit #Desemmascarem-los”, la comissió convida la població a corresponsabilitzar-se de les agressions i a no ser-ne còmplices. El proper dissabte, a la Nit Jove, hi podreu trobar el Punt Lila durant tota la nit i adreçar-vos a les voluntàries per qualsevol dubte.

Els actes continuaran diumenge dia 10, on durant tot el dia tindrem de nou mercat medieval, a més de l’espectacle infantil El Conillet Blanc amb la companyia Espiral Màgica. Serà a les 11 del matí al Centre Moral. Georgina Cort, de la companyia, avança que l’espectacle narrarà les aventures d’un conillet que vol recuperar la seva llar robada per la Cabra Cabresa.

També diumenge tindrem jam del bikepark, la mostra de relleno, recital de dansa de festa major amb l’Esbart Dansaire d’Arenys de Munt i l’esbart Sant Martí de Barcelona. Serà a les 5 de la tarda a la Carpa ubicada al Torrent d’en Puig. El nou director de l’Esbart, Sergi Ojeda, explica que en aquesta actuació mostraran els balls apresos durant el curs passat abans d’encarar la nova temporada.

I d’altra banda, com a nou director de l’Esbart, Sergi Ojeda destaca la bona acollida que ha rebut i avança que estan treballant en un nou espectacle que esperen estrenar l’any vinent.

L’obra de teatre “Amb 4 ovaris” que s’havia de fer per la Festa Major d’Arenys de Munt ha quedat anul·lada. L’obra estava inicialment programada per aquest diumenge al vespre, i es farà la nit del 27 de desembre dins l’espectacle de monòlegs nadalencs Fum, fum, fum. Des de l’Ajuntament informen que aquest diumenge també es fa la representació de l’obra “L’electe”, i amb l’ajornament es pretén que les dues obres tinguin el màxim d’aforament possible.

I dilluns arribaran els actes més tradicionals, com ara l’ofici de Sant Martí, la recepció dels Martins i Martines, la ballada de la Dansa d’Arenys de Munt, el vermut popular, i el concert i ball de festa major amb l’Orquestra Maravella. El seu representant, Miquel Comadevall, explica que es podrà gaudir de música popular de qualitat, música cantada tant moderna com clàssica, música sudamericana, música catalana, i un tribut al grup Queen.

El concert serà a les 7 de la tarda a la sala municipal i té un preu de 5 euros. L’aforament és limitat i les entrades es poden comprar al Boli Blau i a Can Pujades. El ball tindrà lloc seguidament a partir de 2/4 de 10 del vespre i en aquest cas l’entrada és gratuïta.