Les famílies que volen portar els seus fills a l’Escola Sobirans a fer P3 demanen una resposta per saber si tindran cabuda al centre o no

S’acosta el dia que els infants que comencin a P3 aquest setembre s’han de matricular a l’escola on els hagi tocat plaça. Aquí al nostre municipi, com saben, hi ha un conflicte, ja que 37 famílies s’han inscrit al Sobirans, on només hi ha l’oferta de 20 places, i 24 s’han inscrit al Sant Martí, on hi ha una oferta de 40 places. Com saben, cada any es dona una tercera línia suplementària a una escola, amb alternança anual. Enguany tocava al Sant Martí. Les 37 famílies inscrites en primera opció al Sobirans veuen que 17 d’elles no hi podran portar els seus infants, i han manifestat el seu malestar. Des d’aleshores ençà hi ha hagut reunions, peticions i contactes amb el Departament, l’Ajuntament, les direccions dels centres, les Associacions de Famílies dels centres… però encara no s’ha tret l’aigua clara a com pot acabar la qüestió. L’equip de Govern va plantejar la petició d’una quarta línia educactiva, dues per cada escola, però aquesta possibilitat sembla poc probable.

Avui qui n’ha volgut parlar i ens ha trucat a la radio per poder-ho fer, és la portaveu de les 37 famílies afectactes, Meritxell Gea Anglas. Ho explicat que a dia d’avui no han rebut cap tipus de resposta oficial a l’escrit enviat a Serveis Territorials on es demanava que es respectés el dret de totes les famílies a tenir plaça al centre escollit en primera opció, posant una segona línia al Sobirans i ampliant la ràtio al Sant Martí per donar cabuda a tothom al seu centre escollit. Al no rebre cap resposta, ahir mateix van enviar un altre escrit, ara a Serveis Generals, a Via Augusta. Gea assegura que la quarta línia és totalment inviable i segueixen demanant una solució justa. Ha explicat que dissabte passat les famílies es van reunir amb l’alcalde, que els va donar suport, al entendre que la proposta que fan és equitativa i bona per totes les parts. Es dóna el cas que aquest divendres, dia 21, surten les llistes provisionals de matriculació i demanen una resposta abans d’aquesta data per plantejar-se el futur escolar dels seus infants. Meritxell Gea ha remarcat que hi ha diversos preinscrits al Sobirans que no tenen cap segona opció apuntada, per tant, no baixaran al Sant Martí. I la resta, que si que tenen posat el Sant Martí com a segona opció, hi renunciaran i aniran a un altre municipi, per exemple Arenys de Mar, on hi ha 30 places vacants. Gea ha estat contundent al afirmar que actualment l’únic impediment que hi ha és la direcció de l’Escola Sant Martí, que defensa que les dues línies per la seva escola són inamobibles, i són la única institució que s’oposa a que la segona línia salti al Sobirans aquest any. I les famílies no entenen aquesta postura tan intransigent. Demanen flexibilitat i empatia a l’equip directiu del Sant Martí, i que prevalguin els interessos dels alumnes i les seves famílies abans que els interessos d’una institució. Gea afirma que estan preparant mobilitzacions per informar a tota la ciutadania.