Les famílies que han escollit el Sobirans en primera opció es van manifestar a la plaça per demanar un acord satisfactori per totes les parts

Divendres a la tarda hi va haver una manifestació a la plaça de l’església, convocada per les famílies que volen portar els seus infants a l’escola Sobirans a fer P3 a partir del setembre. Eren les 37 famílies que s’han preinscrit al Sobirans, però al centre només hi ha aquest any una línia educativa, o sigui, 20 places. Fent la resta fàcil, en queden 17 que no podran entrar a aquest centre, que és el que han demanat en primera opció, i que ja han manifestat en diverses ocasions i públicament que no aniran a l’escola Sant Martí, que canviaran els seus infants de municipi abans d’escolaritzar-los al Sant Martí. Els pares i mares van explicar, amb un megàfon, les seves reivindicacions, exposant també els missatges a través de pancartes. El portaveu de les famílies convocants de la manifestació pacífica, David Trillo, va explicar que la seva voluntat és que tots els infants d’Arenys de Munt puguin anar a l’escola que han escollit en primera opció. Va comentar que les reunions recents no han permès arribar a cap acord.

Trillo va explicar que han fet arribar la seva posició al Síndic de Greuges, i avisa que es seguiran manifestant fins que hi hagi un acord o una solució satisfactòria per a tothom.

Per tot plegat, el govern municipal acaba de publicar un comunicat on afirma que l’ajuntament d’Arenys de Munt té el deure de vetllar per la cohesió de tota la comunitat educativa del poble i col·laborar per assolir consensos en benefici de totes les famílies. Afirma que han de posar en valor la qualitat dels nostres centres educatius i el respecte que es mereixen els nostres equips docents. En aquest sentit, lamenten les desafortunades afirmacions contra la directora, el cap d’estudis i el secretari de l’Escola Sant Martí que s’han fet amb l’objectiu de defensar alternatives a la decisió del Departament d’Educació. Acaba el comunicat dient que el dret a defensar qualsevol opinió no ha d’anar en detriment del respecte que mereixen les persones que formen part dels equips docents de les nostres escoles.