Les Escoles Sobirans i Sant Martí valoren la nova incorporació d’un docent aquest inici de trimestre

Un inici de trimestre que ha estat marcat per la incorporació de 3.566 mestres i professors nous per fer front a la reducció d’una hora lectiva als docents. Aquestes incorporacions són fruit de l’acord del Departament d’Educació amb els sindicats que va evitar les vagues convocades a inici de curs i que estipulava que la reducció d’una hora lectiva a tots els docents catalans s’iniciava a partir de l’1 de gener. Els set sindicats docents van signar aquest acord de forma unànime amb el compromís que fins a finals d’any es continuarien negociant amb el departament la resta de reivindicacions del col·lectiu.

La directora del Sobirans, Eli Torrent, ha explicat que en fan una valoració molt positiva, ja que s’hi ha incorporat una persona a jornada completa. Això els ha permès oferir un docent de suport més a les aules, des de P3 fins a 6è, amb l’avantatge que aquesta jornada sencera l’han pogut repartir entre dos mestres que ja estaven treballant al centre i que ara poden estar a jornada completa. Al ser persones ja conegudes el pas ha estat fàcil.  Eli Torrent ha dit que els hagués anat bé saber des de l’inici de curs que hi hauria aquesta incorporació nova ara al gener, i així ja haguessin fet els horaris tenint-ho en compte. Ha criticat també la forma com des del Departament s’explica la notícia de la incorporació de nous mestres, com si fos només per treure una hora de feina als mestres, però en realitat aquesta hora que es treu a cada mestre és per seguir treballant a l’escola.

Per la seva banda, la directora de l’Escola Sant Martí, Maite Casquete, ha valorat la nova incorporació amb dues vessants. Una primera valoració d’alegria, perquè tenir un mestre més sempre és positiu, però una altra queixosa amb l’enrenou que això ha provocat en aquest moment del curs. Creu que aquest nou mestre de més hagués hagut d’arribar al setembre, que és quan es fan els horaris. Ara tenir un mestre més té una doble lectura. La part negativa és que el nou docent ve a fer 23 hores al centre, però al Sant Martí hi ha 27 mestres. Tots els mestres que ara feien 24 hores lectives des d’ahir en fan 23. La persona nova també en fa 23, i no pot arribar a alliberar una hora de cadasun dels 27 mestres del centre. Hi han sortit perdent quatre hores lectives, però hi ha escoles que han rebut només un mestre a mitja jornada i hi han perdut moltes més hores lectives. Es queden amb la lectura positiva de l’arribada d’un nou docent, però han volgut posar de manifest la situació complicada que ha generat aquesta opció.