Diumenge és Diumenge de Rams, i enguany tampoc es podrà fer la tradicional benedicció de Rams, almenys no tal com era habitual fins abans de la pandèmia. Es beneiran palmes, palmons i rams de llor, però no a fora la plaça sinó que es farà a dins l’església. Per evitar actes de molta gent i aglomeracions s’ha decidit prohibir la beneïda fora la plaça i fer-la dins el temple de Sant Martí. Tampoc es podria fer la tradicional processó d’entrada a l’església amb les palmes i rams ja beneïts. O sigui que la benedicció serà dins l’església, però en més d’una ocasió per poder acollir més fidels, tal com comenta Mossèn Joan Soler
Per anar a beneir no cal demanar cita prèvia, però si que hi ha aforament limitat a l’església. El següent acte religiós ja no serà fins dijous Sant, i donarà el tret de sortida a les celebracions litúrgiques pròpies de la Setmana Santa i la Pasqua de Resurrecció. Dijous Sant hi ha l’eucaristia de commemoració de l’Últim Sopar de Jesús i el trasllat del Santíssim Sacrament. Serà a dos quarts de set del vespre. El que no es farà aquest any és el rentament dels peus, que abans si que formava part de la celebració per representar el que Jesús havia fet als seus deixebles. Quan acaba la missa, a dos quarts de vuit, comença el que s’anomena l’Hora santa, i la gent es pot quedar a l’església a resar. I així arribarem a Divendres Sant, dia en què es farà el tradicional Via Crucis per dins el temple, però també hi haurà canvis aquí. Mossèn Joan Soler explica que aquest any la gent no anirà fent cap recorregut per dins l’església i escoltant els passatges a cada estació, sinó que serà un acte estàtic. Amb tothom al seu banc.
El Divendres sant a les 5 de la tarda es commemora la mort de Jesús a la Creu. És l’únic dia de l’any que no hi ha eucaristia, i es combrega amb l’eucaristia celebrada el dia abans. Al commemorar-se la mort de crist, és una celebració on predomina el recolliment la tristor, un sentiment que s’instal·la al cor dels catòlics tot el divendres, també Dissabte Sant, fins al vespre, quan es fa la missa de la vigília de Pasqua, la Vetlla Pasqual, on ja retorna l’alegria perquè Jesucrist ha ressuscitat. Mossèn Soler comenta aquest canvi de sentiment, del dolor de divendres al goig de la Pasqua
La missa acabarà a tres quarts de 10, per donar temps als feligresos a arribar a casa abans del toc de queda. L’endemà diumenge hi haurà misses a les 9 i a les 11.
I val la pena comentar també avui que, relacionat amb la Setmana Santa, el Centre proposa tornar a escoltar la retransmissió radiofònica de “Un tal Jesús”, que recorda els darrers dies de la vida de Jesús des d’una òptica contemporània. Un tal Jesús mostra el Jesús històric, l’humà, el que veien els seus contemporanis, tant els amics com els enemics. És el personatge que presenten en els seus tres llibres els germans Maria i José Ignacio Lopez Vigil. L’obra es pot escoltar a la web del Centre.