Les agències de viatges han notat un augment de clientela respecte l’estiu del 2020, però per contractar destins propers

Estem arribant al final de l’estiu i amb ell també el període de vacances i viatges. Un any més el turisme ha estat colpejat per la pandèmia, menys que a l’any passat però amb fortes restriccions a alguns països que han frenat l’activitat turística. Encara que amb la pandèmia la previsió de les vacances i les reserves s’han deixant per última hora, aquest any el turisme s’hauria començat a allunyar un altre cop: les agències de viatges han tornat a vendre bitllets de llarga distància, i a Europa han triomfat destins com Creta, Croàcia i les balears.

La tria del destí però ve condicionada per la pandèmia, i per les condicions legals que imposen els països pel turisme. Hi ha llargues distàncies que no s’han venut precisament per aquests motius, com la Xina, o Rúsia, i d’altres que s’han venut més de l’habitual perquè entrar al país és més senzill, com Costa Rica, Maldives, Mèxic, Tanzània, Kènia. Les agències de viatges es reivindiquen com un servei útil per alleugerir els tràmits.

Des de les agències locals també s’ha notat un increment de demanda de viatges respecte a l’any passat, que va ser extremadament fluix pel que fa al Turisme. Montse Muñoz Egea, de Viatges La Maleta, ha comentat que la majoria de destins són llocs propers.