L’empresa Sagalés ja ha fet una proposta concreta per ampliar la freqüència de pas del bus cap a l’Hospital de Mataró

Nou pas per incrementar el servei de bus entre els dos Arenys i l’Hospital de Mataró. Ahir els dos ajuntaments d’Arenys de Munt i de Mar es van reunir amb l’empresa concessionària del servei de bus, i hi ha novetats. L’empresa Sagalés ha fet una proposta sobre el paper per passar de 5 expedicions matinals a 7 o 8, cosa que millora substancialment el servei en franges on no n’hi havia. Ara cal que el Departament de Transports en doni el vist-i-plau definitiu. L’alcalde d’Arenys de Munt espera que això arribi el més aviat possible i que l’increment de viatges es pugui materialitzar abans de final d’any.

L’ampliació del servei d’autobusos al matí es farà aviat i ve avalada per la consolidació del servei des que es va inaugurar l’1 de març de l’any 2021. La principal petició d’Arenys de Munt, però, és ampliar el servei també a les tardes. En aquesta qüestió l’acord e ja fa uns mesos és d’estudia-ho, però analitzant primer si hi ha una demanda resal. Per això els dos ajuntaments arenyencs faran unes enquestes per veure quines són les peticions de servei de tarda. En funció d’aquesta demanda, la Generalitat estudiarà l’ampliació a les tardes. Els dos ajuntaments van units en aquesta petició i hi ha bona predisposició per part de la Generalitat a parlar i estudiar les propostes que es facin.

També es demana que la línia de l’hospital de Mataró tingui una parada comuna que la connecti amb la línia que fa el servei des de Mataró a la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra, per poder interconnectar aquest viatge pels estudiants dels dos Arenys, una proposta que havia de ser analitzada pels tècnics de mobilitat.

Recordem que actualment el servei d’autobús d’Arenys a l’Hospital de Mataró està operat per Sagalés, i té 5 expedicions d’anada i 5 de tornada, que es van coordinar per poder arribar al centre hospitalari a les 8, a les 9 i a les 10 hores, i tornar al migdia, abans de dinar. També hi ha una parada, posterior a l’hospital, per poder accedir al centre comercial Mataro Park.

El servei es pot utilitzar amb els títols de viatge de transport integrat, Són dues zones i al mateix autobús es pot comprar el bitllet. L’empresa Sagalés recomana l’ús de l’app que ofereix tota la informació dels horaris i novetats dels seus serveis.

Aquesta és la conversa mantinguda amb l’alcalde, Josep Sámnchez Camps, a l’informatiu de Ràdio Arenys de Munt