L’empresa Grobelastic ha cedit el seu fons a la ciutat de Girona

La regidora de Cultura, Tònia Vila, i la historiadora i documentalista de la fàbrica Grober, Mercè Colomer, van assistir a l’acte de cessió del fons de Grobelastic que va tenir lloc a la Sala de Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Girona.

El director gerent de la companyia, Magí Borrell, ha cedit el seu fons i el de l’empresa Grobelastic a la ciutat de Girona perquè es dipositi al Museu d’Història de Girona.

El fons inclou materials, objectes i elements diversos procedents de l’antiga fàbrica Grober de Girona que Magí Borrell ha preservat tot aquest temps.

D’aquest elements hi ha un teler Jacquard d’inici del segle 20, una màquina trenadora de 1883 o la col·lecció completa de botons de “corozo” fabricats a Girona, a més d’àlbums de fotografies i material de la guarderia.

Victor Pont, del departament de recursos humans de l’empresa, considera que era necessari retornar aquests objectes a Girona, ja que Grobelastic és originaria d’allà.

D’altra banda, existeixen uns 10.000 documents de l’empresa que restaran a l’Arxiu Comarcal del Maresme.

Victor Pont considera que seria interessant trobar un racó a Arenys de Munt on també preservar material d’aquesta empresa.

 l’acte es va descobrir una placa commemorativa en record de les persones que van treballar a la fàbrica. La placa està ubicada a la cruïlla del carrer de Cristòfol Grober amb el carrer de la Sèquia, a la zona on hi va haver la fàbrica des de 1890 fins a 1978.