L’empesa pública Municipal GUSAM té nova gerent. Es tracta de Maria Ballester i Jimenez

Ella ha estat la persona seleccionada d’entre 36 aspirants en un procés amb diverses proves i ara ella agafa el relleu a Dani Esteban en la gerència de l’empresa pública de l’Ajuntament.

El passat 16 de desembre de 2021 es va obrir la convocatòria pública per a la provisió de la gerència de GUSAM, S.A. (Gestió Urbanística i Serveis d’Arenys de Munt). Fins al 15 de gener d’enguany s’hi van presentar 36 candidatures, que han passat quatre fases: acreditació de mèrits, entrevistes i prova psicotècnica. Com a resultat d’un procés que ha durat gairebé dos mesos, el Consell d’Administració del 28 de febrer va aprovar per unanimitat el seu nomenament.

El de Maria Ballester i Jiménez ha estat el perfil escollit d’entre els tres finalistes per la seva llarga trajectòria professional en la gestió pública i l’avaluació psicotècnica, que va reconèixer les seves aptituds com les més idònies per adaptar-se a l’organització i a les necessitats de direcció de GUSAM. En els darrers tres anys Dani Esteban ha estat realitzant les funcions de la gerència de manera provisional fins a cobrir la plaça definitiva. El Consell d’Administració de GUSAM també ha estat unànime agraint a Dani Esteban la seva la dedicació i implicació. Actualment, l’equip de GUSAM es prepara per a una nova etapa de creixement i per assumir nous reptes.

Ballester és filòsofa experta en ètica de la ciència i la tècnica i filosofia política, de 48 anys i veïna d’Arenys de Munt, ha estat més de tretze anys a l’entitat pública empresarial Mataró Audiovisual (abans Consorci Digital Mataró-Maresme) com a cap d’administració i també fent les funcions de gerència en diversos períodes. Anteriorment, durant quatre anys, va ser tècnica superior al Servei de Societat del Coneixement de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya. Durant la legislatura 2015-2019 va ser regidora per la CUP, i n’ha seguit sent membre de l’assemblea. Va formar part del govern durant l’any 2016 com a regidora de Municipalitzacions, Transparència i Noves Tecnologies. Recentment havia seguit com a consellera de GUSAM.

Maria Ballester i Jimenez ha explicat que afronta aquest càrrec amb molta alegria, com un honor per la qual se sent privilegiada, i conscient de la responsabilitat que això suposa. Ha destacat com a principals reptes immediats la negociació del conveni col·lectiu dels treballadors de GUSAM, i com a reptes a més llarg termini seran les municipalitzacions de serveis, a mesura que vagi impulsant-ho el president de l’empresa i el Ple Municipal.