L’atur segueix baixant el penúltim mes de l’any

El mes de novembre ha finalitzat amb 362 persones aturades registrades a l’Oficina de Treball de Catalunya, és a dir 18 menys que a l’octubre. Les xifres d’atur han baixat per vuitè mes consecutiu. Es tracta de la xifra més baixa des del juny de 2019.

El nombre de persones aturades aquest mes també representa la xifra més baixa del darrer any, com està passant des del febrer.

La recuperació de tots els paràmetres del mercat de treball al municipi ens permet dir que el mercat de treball d’Arenys de Munt ha superat la incidència negativa de la pandèmia:
• Descens de les persones aturades.
• Augment de les persones ocupades amb una taxa d’ocupació que a l’octubre era un 3% superior respecte a la taxa d’ocupació de l’octubre de 2020.
• Augment de les contractacions realitzades per les empreses ubicades al municipi.
• I el fet que ja no hi ha cap empresa en ERTO.
L’atur ha baixat en tots els àmbits de referència que acostumem a analitzar. Al Maresme, l’atur baixa a 20 dels 30 municipis i es manté en un; puja només a 9. A Catalunya, la xifra de persones aturades és la més baixa des del juliol de 2019; la mitjana catalana, a causa bàsicament de l’intens descens en les demarcacions de Barcelona i Lleida, a Girona ha baixat lleugerament i a Tarragona ha pujat un tímid 0,03%. A tots els àmbits la variació interanual de l’atur ens dona valors negatius; arreu hi ha menys aturats que al novembre de 2020. A Arenys de Munt hi ha un 35% menys de persones aturades. A Catalunya baixa de manera menys acusada que al municipi (24%).

Ho ha explicat a l’informatiu la t¡ecnica d’ocupació, Mercè Vives