L’atur ha pujat en 14 persones a Arenys de Munt en el mes d’octubre

L’octubre és un mes en què l’atur acostuma a pujar. Això es deu a la finalització definitiva dels contractes de temporada, a l’augment de la població en cerca d’atur per primera vegada i a la modificació de la seva disponibilitat.

La xifra de persones aturades registrades a l’octubre a Arenys de Munt és de 440, 14 persones més que al setembre. Aquest increment és més moderat que el de l’octubre de 2017, en què va augmentar en 38 persones.

Aquesta dada, sumada també a les xifres de 2015 i 2016 en que l’atur era més elevat, demostra que Arenys de Munt es troba en una tendència positiva. La tècnica d’ocupació, Mercè Vives, ho detalla.

Comparat amb el Maresme, la província de Barcelona i Catalunya, Arenys de Munt ha augmentat menys el seu nombre d’aturats.

Mercè Vives també destaca que tot i pujar l’atur, han augmentat les contractacions, fet que demostra la baixa qualitat dels contractes pel que fa a la durada.

En total, al Maresme hi ha 24.963 persones inscrites com a demandants de feina, 934 més que al setembre, però 1.664 menys que en el mateix període de l’any anterior.