L’atur baixa en quatre persones durant el setembre a Arenys de Munt

El setembre finalitza amb 364 persones residents al municipi inscrites al SOC, 4 persones menys que el mes anterior. L’atur, doncs, ha baixat lleugerament, tal com succeeix els mesos de setembre a Arenys de Munt des de l’any 2016.

La xifra l’atur és la més baixa per a un mes de setembre des del 2008. Respecte al setembre del 2019, el darrer abans de la crisi, la diferència és de 30 persones menys a l’atur, i respecte de l’agost de 2020, l’any del confinament, la diferència és de 145 persones menys. Respecte de fa un any, hi ha 42 persones aturades menys. De nou, aquest mes el descens en la variació interanual és més moderat que els primers mesos de l’any. Les diferències interanuals s’han anat escurçant a mesura que han avançat els mesos. La raó és que l’any 2021 va ser un moment de recuperació econòmica.

A la resta d’àmbits del nostre entorn, la xifra de persones aturades ha augmentat com és habitual els mesos de setembre, per raó de les incorporacions d’estudiants al mercat laboral i la finalització definitiva dels contractes lligats a la temporada d’estiu.

Exacte. Les variacions interanuals segueixen sent a la baixa a tots els territoris. A tots ells, la tendència de desacceleració del ritme de descens de l’atur interanual continua. Territorialment, a totes les demarcacions ha augmentat l’atur, encapçalades per Lleida, mentre que a Barcelona és on menys ha pujat.

Pel que fa al Maresme, veiem que l’atur ha augmentat respecte del mes passat i ha baixat respecte de fa un any, seguint la mateixa dinàmica que la resta d’àmbits territorials. A la comarca l’atur ha pujat a vint dels trenta municipis i ha baixat a deu. L’augment de l’atur més destacat s’ha donat a Mataró i a Pineda de Mar. Als municipis on baixa l’atur el descens és petit; només és significatiu a Calella i Vilassar de Mar.

Però vaja, que tot plegat ens ho resumeix, o ens ho amplia, la técnica d’ocupació de l’Ajuntament, Mercè Vives