L’atur a Arenys de Munt ha tornat a baixar, aquest cop en sis persones

Tot i la bona dada, el total acumulat de persones que surten de l’atur al llarg de l’any, i especialment en els darrers tres mesos, encara no compensa les pujades que es van produir entre el febrer i el juny, i posteriorment a l’agost. Al llarg de l’any han causat baixa de l’atur 87 persones, però han entrat en situació d’atur 137.

Respecte al novembre de 2019, l’atur ha augmentat en 86 persones tot i que les dades s’han anat escurçant els mesos d’octubre i novembre. Això vol dir que hi ha un redreçament de la tendència negativa de les dades d’ocupació d’aquest any. Ho explica la tècnica d’ocupació, Mercè Vives.

Igual que a Arenys de Munt, a la demarcació de Barcelona el nombre de persones aturades també ha baixat. Per contra, a la comarca i al total de Catalunya les xifres d’atur registrat han augmentat.

Dins les dades d’atur no hi ha incloses les persones afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació. Concretament a Arenys de Munt, el 37% són persones aturades i el 63% són treballadors en situació d’ERTO i cobren total o parcialment una prestació pública, atès que les respectives empreses no es poden fer càrrec dels seus sous a causa de la manca d’activitat o la reducció d’aquesta.

Ara mateix a Arenys de Munt hi ha 488 persones a l’atur i 841 en ERTO, com a demandants d’ocupació.