L’Ateneu Coop Maresme engega el Pla de treball i el marc estratègic a 3 anys vista per a una economia social i sostenible a la comarca

L’Ateneu Cooperatiu del Maresme, també anomenat Coop Maresme, ha celebrat la seva primera assemblea de l’any per aprovar el ‘Marc Estratègic’ i el ‘Pla de Treball 2022’ de l’Ateneu davant els tres anys vinents. Volen treballar en l’impuls d’un nou model econòmic a la comarca basat en l’economia per la vida.

La reunió es va fer el dia 16 de març al Cafè de Mar de Mataró, un viver d’empreses de l’economia social i solidària on l’ateneu té la seva seu central. La cita va comptar amb la participació de representants d’ajuntaments de la comarca, el Consell Comarcal del Maresme i 18 entitats de l’Economia social i Solidària, com cooperatives i fundacions principalment, de sectors d’activitat diversos, totes elles vinculades al projecte de l’ateneu.

Durant l’assemblea es va treballar la presentació del Marc Estratègic i el Pla de Treball per al 2022, una activitat per copsar les necessitats i tot allò que poden oferir les entitats al projecte comú de Coop Maresme; i un espai de coneixença i col·laboracions entre totes les entitats participants. També es va fer una breu presentació sobre les novetats més destacades de Coop Maresme, destacant especialment l’escenari de possibilitats que obre el fet de treballar a tres anys vista així com l’obertura a la participació de les entitats de la comarca a l’assemblea. Per altra banda la cooperativa de treball Hobest va dibuixar quin ha estat el procés d’elaboració del marc estratègic, que, en gran mesura, va fer  possible l’assemblea i que va comptar amb la participació de les entitats promotores els darrers mesos. Aquesta primera assemblea ha estat una trobada on la interrelació entre les assistents ha marcat el ritme, i on s’ha propiciat un espai de confiança amb regust a enxarxament i motivació per fer un projecte en comú on l’ateneu sigui el punt de trobada.

De cara al futur Coop Maresme ha dibuixat 4 grans àmbits estratègics per als propers anys: la referencialitat de Coop Maresme a la comarca, l’organització corresponsable, l’enfortiment de les entitats de l’Economia Social Solidària a través de l’impuls i el foment d’ecosistemes per crear mercat social. Així com el repte d’impulsar un nou model econòmic al Maresme: una Economia per la Vida basada en la democràcia econòmica, la transició ecosocial, la sostenibilitat de la vida i el benestar de la població. Aquest darrer situa sectors d’activitat rellevants com l’energètic, l’agroecològic, el treball de cures i la cultura cooperativa. Aquests reptes s’han concretat al Pla de Treball del 2022, el qual aporta les accions directes en relació amb els 6 serveis que té l’Ateneu: acompanyament, formació, sensibilització, intercooperació, mapeig i diagnosi i cultura cooperativa.

Maria Marco, tècnica de sensibilització de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme ha explicat amb més detall com s’enfoca la tasca de Coop Maresme i l’Economia Social i Sostenible.