L’Associació de Puntaires d’Arenys de Munt ha editat un nou número de la revista “Filigrana” per celebrar els seus 30 anys

L’Associació de Puntaires d’Arenys de Munt ha complert tres dècades. De fet, va ser l’any passat, però la pandèmia ha fet que no ho puguin celebrar com cal. Aquest més d’abril han publicat la seva revista, anomenada Filigrana, i hi ha un recull dels fets més destacats en cadascun d’aquests 30 anys. La revista explica els 30 anys d’activitat artesanal, d’identitat de les puntes de coixí i de les puntaires de sant Martí d’Arenys, en un període de temps en el qual han passat moltes coses, que mostren l’evolució de l’Associació i com ha perviscut un art reconegut a Catalunya i al món sencer. La revista editada aquest passat abril és de caràcter extraordinari i fa un recull de l’expressió i de l’activitat que ha desenvolupat, cada any, l’Associació i totes les seves puntaires. El recull comença a l’any 1991 amb la constitució de l’entitat i arriba al 2021, un any postpandèmia on es recuperen algunes activitats puntaires.

La presidenta de l’entitat, Montse Casademunt Catarineu ha parlat d’aquesta commemoració, de tres dècades fent puntes, amb la participació a grans esdeveniments, a Catalunya i a l’estranger. Ara estan recuperant l’activitat després del coronavirus i ja tenen la vista posada en la trobada de sant Joan que es fa a Arenys de Munt i les sortides que faran, sobretot a la Trobada Nacional de Puntaires que es farà a Piera.