L’àrea d’Igualtat torna a repartir les bústies on explicar-hi casos de violència de gènere vistos, patits o exercits

Un any més, el 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, Arenys de Munt posa a disposició de la població les bústies per explicar els casos de violència masclista en què algú s’hagi pogut trobar. El formulari a omplir és anònim i les preguntes conviden a explicar si s’ha vist o viscut violència masclista i de quin tipus. També s’ofereix un espai per explicar el cas de cadascú, si així es vol. Es pot respondre de manera presencial a través de les bústies disposades als equipaments municipals o en línia, en un formulari que es pot trobar a la plana web municipal.

La regidora d’Igualtat, M. Àngels Gros Argelés, ha explicat que les respostes tindran una doble utilitat; per una banda, es llegiran els resultats juntament amb el manifest el dia 25 de novembre i es penjaran a l’Iceberg simbòlic de cada any; per l’altra, serviran per a l’elaboració d’una guia que s’està treballant des de la Taula per a la Diversitat de detecció de violències masclistes, que es publicarà durant el 2024. 

Per altra banda la regidora ha comentat el disseny del got que s’utilitzarà a les nits a la carpa de can Jalpí i al Beer Truck. És un got verd, molt entretingut de mirar, perquè incorpora un joc per relacionarc onceptes sobre violències masclistes i té unes vetes daurades inspirat en un concepte oriental de la reparació amb or, simbolitzant que de les violències de gènere se’n pot sortir i es pot reparar el mal quec ausen en la persona.