L’ANC omple el front marítim de Barcelona i crida un clam ben clar: O independència o eleccions amb llista cívica que la declari

L’independentisme ha tornat al carrer amb milers de persones per la manifestació de la Diada, convocada per l’ANC amb el suport d’Òmnium i l’AMI. Segons la Guàrdia Urbana, l’acte reivindicatiu ha aplegat 150.000 persones, 42.000 més que l’any passat. L’Assemblea Nacional Catalana diu que els concentrats han estat 700.000, molts més que els 400.000 del 2021.

Sota el lema “Tornem-hi per vèncer: Independència”, la concentració va arrencar a l’avinguda del Paral·lel i va arribar a l’estació de França.

Durant la marxa, es van sentir crits que reivindiquen la independencia i pancartes molt crítiques, en què qualificaven els partits independentistes de “botiflers” i de “traïdors”.

I al final de l’acte la presidenta de l’ANC va ser contundent dient que no podem deixar el 52% de vot independentista eternament captiu”, i va avisar que si el govern i Parlament s’hi posen d’esquena, hi ha prou gent al país per fer una llista cívica i fer la independencia. Per tant, o independencia o eleccions.

Hem valorat les xifres, les pancartes i el missatge final de l’ANC amb Vicenç Ibáñez Cardona, de l’ANC d’Arenys de Munt, que s’ha mostrat molt satisfet per com va anar la manifestació d’ahir a Barcelona.