L’ANC ofereix bus gratuït per anar dijous a la manifestació contra la cimera entre Sanchez i Macron

Òmnium Cultural, el Consell de la República i l’Assemblea Nacional Catalana, acompanyats per una dotzena d’entitats, convoquen la manifestació davant la cimera dels presidents espanyol i francès que es fa dijous a Bacrelona. La protesta tindrà lloc a les 9h a les Columnes de Puig i Cadafalch i han cridat a la participació massiva per mostrar-ne el rebuig

Si. Les Entitats afirmen que la cimera francoespanyola a Barcelona és una provocació i, per tant, fan una crida al poble de Catalunya: entitats, institucions, ciutadania a participar el 19G, per demostrar que el procés no ha acabat.

Ja són més de trenta les entitats que s’han unit a la convocatòria, com l’Assemblea de Municipis per la Independència (AMI), el CIEMEN, la Cambra de Comerç de Barcelona, la Intersindical-CSC, la Unió Sindical de Treballadors i Treballadores de l’Ensenyament de Catalunya(USTEC), la Coordinadora de l’Advocacia de Catalunya i el Front Comú Contra la Repressió, entre altres.

Les tres entitats convocants han fet una crida a la participació massiva per mostrar el rebuig cap a la repressió judicial de l’Estat espanyol, que no s’ha donat cap solució política al conflicte, com demostra que encara hi hagi representants del moviment a l’exili, i 500 persones pendents de judici per causes relacionades amb el referèndum de l’1 d’octubre, que s’han d’afegir a les més de 4.000 persones represaliades pel seu activisme independentista.

Vicenç Ibañez Cardona, portaveu de l’ANC d’Arenys de Munt, ha explicat que ser un dia laborable al matí no ajuda gaire a tenir una bona assistència de manifestants, però ofereixen l’autocar gratuït per a qui pugui anar-hi. Es pot reservar plaça a aquest enllaç, o al Boli BLau.