L’ANC demana la participació a una manifestació a Barcelona contra la reforma del codi penal espanyol

L’ANC d’Arenys de Munt participarà a una manifestació dimarts a Barcelona contra la trampa que veuen en la reforma del codi penal espanyol, que, al seu entendre, permetrà perseguir encara més l’independentisme i l’activisme en general. Hi van en cotxes particulars i qui hi vulgui anar pot fer-ho saber, i dir si li sobren places al cotxe o si necesita encabir-se al vehicle d’algú.

L’ANC i altres entitats sobiranistes manifesten un ferm desacord  que el delicte de sedició sigui substituït al codi penal espanyol per un nou delicte de desordres públics agreujats que incrementarà la repressió a l’activisme i les mobilitzacions de base. Denuncien que quan el delicte de desordres públics sigui causat per una ‘multitud’ (per exemple en el marc d’una mobilització organitzada) la condemna mínima augmenta d’un a tres anys de presó, assegurant l’ingrés a presó de la persona condemnada. Amb l’anterior redactat la condemna mínima era d’un any i, per tant, en molts casos s’evitava l’ingrés a presó. També incorpora el concepte subjectiu d’intimidació com a causa de delicte, i incorpora condemnes d’inhabilitació per a treballadors i càrrecs públics. La nova llei penal generalitza la possible condemna per desordres públics no al fet de cometre’ls sinó a la mera ‘provocació, conspiració i proposició’. I finalment, la reforma pretén donar eines als repressors per aconseguir les extradicions que fins ara havien fracassat als tribunals europeus dels polítics exiliats per l’1 d’octubre.

La manifestació acabarà davant del Palau de la Generalitat, a la Plaça de Sant Jaume, per exigir al Govern que s’oposi al nou delicte de desordres públic agreujats, un atemptat contra els drets fonamentals de llibertat d’expressió i manifestació.

Ho ha explicat Vicenç Ibáñez Cardona, portaveu de l’ANC d’Arenys de Munt