L’alcalde s’indigna per la reunió entre Argimon i Junts per Arenys de Mar on van dir que perilla el servei de Pediatria al CAP

La revista l’Agenda, d’Arenys de Mar, publica al seu darrer número que la coalició Junts per Arenys-Junts per Catalunya, d’Arenys de mar, ha emès un comunicat on alerta que el CAP d’Arenys de Mar podria perdre el servei de pediatria. Aquest comunicat arriba després que la formació es reunís dissabte passat amb el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon. El Departament de Salut fa més d’un any que avisa de la necessitat de comptar amb un local on ubicar el servei de pediatria, que actualment dóna servei als dos Arenys. Des del Departament ja s’ha confirmat que es fusionaran els serveis de pediatria de diferents municipis. Segons ha pogut saber l’Agenda, aquesta fusió incorporaria els serveis dels dos Arenys i possiblement, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres i Caldes d’Estrac.

En el text de la revista arenyenca s’hi cita el comunicat fet per Junts, on en donen la culpa de tot plegat al govern d’esquerres encapçalat per la republicana Anabel Moreno. Hi diu que es pot perdre el Servei de Pediatria per la ineficàcia i la incompetència del govern d’ERC, Arenys en Comú i la CUP. Així ho afirma Junts al seu comunicat., on es parla de la imperiosa necessitat d’ampliar el CAP, per tal que aquest pugui seguir donant un servei públic de qualitat. La formació a l’oposició assegura que el Departament de Salut i el CatSalut demanen des de fa molt de temps a l’equip de govern que s’actualitzi la cessió d’ús del terreny que limita amb el CAP. Aquesta cessió actualment està caducada i, a més, cal eliminar el transformador ubicat al mateix espai per poder ampliar el cap cap a aquell costat (cap al Xifré). El CatSalut pagaria íntegrament les obres. Tot i les demandes fetes al govern municipal, la darrera trobada es va produir el 4 d’octubre, el Departament no ha rebut cap resposta, ni s’ha iniciat cap procediment que indiqui que es vol fer la cessió d’aquests terrenys.

Davant d’aquest article aparegut a l’Agenda, hi ha hagut reacció de l’alcalde d’Arenys de Munt a les xarxes socials. Parla de deslleialtat institucional per fer una reunió entre regidors de Junts i el Conseller Argimon sense la presencia dels ajuntaments implicats, tots dos dirigits per Esquerra Republicana. Al cap de poc de veure l’article a l’Agenda, Josep Sánchez i Camps va piular a les xarxes socials. Es referia al fet que s’assabentés per un mitjà de comunicació que hi ha hagut una reunió amb el Conseller de Salut on es conclou que perilla la Pediatria a Arenys de Mar. La reunió es va fer sense els ajuntaments afectats presents i això suposa una manca de respecte institucional, ha dit. Acaba la piulada dient “Volem reunió amb el Conseller. Volem el retorn de la pediatria a Arenys de Munt”.